Interventii în situații de urgență

 • 11.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Podoleni

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:10, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Podoleni.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru stingere si pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu autospeciala din dotare.
  Incendiul s-a manifestat la o gramada de plante furajere, extinzandu-se la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a au ars aproximativ 100 kg plante furajere si 3 mp dintr-un perete al anexei. Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind fumatul.


  11.11.2020 - Misiune de pirotehnica in comuna Botesti

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 47 mm in localitatea Nisiporesti, comuna Botesti. Munitia provine din Al Doilea Razboi Mondial si a fost descoperita de un barbat de 43 ani, pe timpul efectuarii unor masuratori topometrice pe albia raului Moldova.
  Pirotenicienii au cercetat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de aproximativ 500 mp, nemaigasind alte munitii sau elemente de munitie. Munitia gasita a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


  11.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti
  ISU Neamt va transmite la ora 13:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


  11.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:52, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au patruns cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare in interiorul apartamentului situat la etajul sase dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Darmanesti. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 65 de ani, fara semne vitale.


  11.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt, in cartierul Valeni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma.
  Incendiul se manifesta la un perete pe care era pozitionat cosul de fum, cu posibilitatea propagarii la podul locuintei. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 2 mp de perete. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Atentie la cosurile de fum!
  In vederea protejarii vietii si bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, pommpierii recomanda cetatenilor sa acorde mai multa atentie respectarii masurilor de prevenire si aparare impotriva incendiilor specifice sezonului rece:
  - asigurarea izolarii termice a sistemelor de incalzire fata de materialele combustibile din apropierea acestora;
  - verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  - cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  - cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea); - se interzice folosirea sobelor si a altor mijloace de incalzire defecte, cu improvizatii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.
  "Nu iti asuma niciun R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!"


  10.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:48, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte situat pe strada 1 Decembrie 1918, unde au gasit o femeie de aproximativ 64 de ani, fara semne vitale


  10.10.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:05, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat pe stada Maratei din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei garsoniere, la o canapea si la nivelul parchetului din camera, cu degajare mare de fum.
  Locatarii din blocul cu patru etaje, in care s-a produs incendiul, s-au autoevacuat pana la sosirea pompierilor.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului si pentru evacuarea fumului cu ajutorul echipamentelor specifice.
  Actiunea intentionata a fost stabilita ca fiind cauza probabila de producere a acestui incendiu.
  Din fericire nu au fost victime.


  10.11.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU sunt pozitive

  Va informam ca rezultatele testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU Neamt sunt pozitive. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  10.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti

  ISU Neamt va transmite la ora 18:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


  10.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Tudor Vladimirescu, cu ajutorul scarii culisabile, prin balcon. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 72 de ani, cazuta in baie, constienta. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat persoanei, dupa care au transportat-o la CPU Roman.

  09.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bicazu Ardelean

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:26, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bicazu Ardelean.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicazu Ardelean si Bicaz Chei cu autospecialele din dotare.
  Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Incendiul a fost localizat de catre pompierii voluntari.
  Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars anxa gospodareasca cu suprafata de 20 mp si bunurile materiale aflate in interior. Efectul termic al curentului electric (conductor electric defect) a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  09.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Timisesti

  Ca urmare a unui apel din jurul orei 19:09, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava, comuna Timisesti.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la doua anexe gospodaresti ( o bucatarie de vara si o magazie) si la acoperisul unui adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pompierii au scos din bucataria de vara o butelie, evitandu-se astfel producerea unei explozii.
  Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars cele doua anexe gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 20 mp si bunurile materiale din interior, acoperisul adapostului pe o suprafata de aproximativ 20 mp si o tona de plante furajere depozitate in podul adapostului.
  Proprietara locuintei, in varsta de 68 de ani, a suferit un atacdepanica. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.
  Din fericire, nu au fost victime.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  09.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:26, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ Roman.
  Pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la etajul trei dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Smirodava, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 86 de ani, imobilizata la pat, constienta. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.


  09.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Alexandru cel Bun, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Alexandru cel Bun, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


  09.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Gheraesti

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85 in localitatea Tetcani, comuna Gheraesti. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoutilitare. In urma accidentului au rezultat doua victime.
  Pana la ajungerea fortelor de interventie victimele au fost scoase din autovehicule de catre participantii la trafic.
  Un barbat de aproximativ 35 de ani a fost gasit in stop cardio respirator. Din pacate acesta nu a raspuns manevrelor de resuscitare.
  A doua victima este un barbat de aproximativ 45 de ani, constient cu multiple traumatisme. Aceasta a fost preluat si transportat la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornele de la cele doua autovehicule si vor sabla caile rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.
  Completare:
  Victime ale accidentului sunt conducatorii celor doua autoutilitare implicate in accident:
  - barbat de 34 de ani aflat in stop cardio respirator nu a raspuns la manevrele de resuscitare. A fost declarat decedat la locul evenimentului;
  - barbat de 42 ani, constient, policontuzionat prin accident rutier, transportat la spital de SAJ.


  08.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pastraveni, Pangarati si Savinesti

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pastraveni, Pangarati si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


  07.11.2020 - Misiune de interventie ca urmare a producerii unei explozii la o butelie, neurmata de producerea unui incendiu, la o locuinta din comuna Savinesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unei explozii la o butelie, neurmata de producerea unui incendiu, la o locuinta din comuna Savinesti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Evenimentul s-a produs din cauza unor acumulari de gaze in incapere, ca urmare a scaparilor de gaze de la un instant pentru apa calda pe gaz. Nu au fost pagube materiale si nici victime.


  07.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


  07.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la al treilea etaj dintr-un bloc cu 10 niveluri din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale pentru stingere si o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Piatra-Neamt. Un coleg (lt. Ionut Tobarnac) ce se afla in trecere pe langa locul evenimentului a mers din usa in usa pana la etajul al treilea si a anuntat ca este un incendiu produs intr-un apartament din bloc si le-a recomandat locatarilor sa paraseasca locuintele. Astfel, s-au autoevacuat aproximativ 20 de persoane.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul apartamentului, cu degajare mare de fum.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul si au evacuat fumul cu ajutorul mijloacelor specifice de interventie. In urma incendiului apartamentul a fost distrus in totalitate, iar alte trei apartamente au fost deteriorate ca urmare a apei folosite pentru interventie.
  Proprietara locuintei in varsta de aproximativ 29 de ani a suferit arsuri usoare. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul de la SAJ dar a refuzat transportul la spital. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
  Colegul nostru, plutonierul adjutant Catalin Buturca, care se afla in timpul liber, a fost alaturi de camarazii sai si i-a sprijinit la interventie. Si de aceasta data avem convingerea ca dragostea fata de semeni este o calitate importanta a salvatorilor.


  07.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare grea si o ambulanta SMURD, dar si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman.
  Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme care au intrat in coliziune dupa care au parasit partea carosabila si au intrat in sant. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata. Pompierii au extras victima din autoturism, constienta si cooperanta (conducatorul autoturismului). Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.
  Din accidentul rutier au mai rezultat doua victime care au fost transportate de echipajul SMURD la CPU Roman.
  De asemenea, pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor.


  06.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tibucani

  Ca urmare a unui apel din jurul orei 21:08, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Tibucani (cu un utilaj) si SVSU Pastraveni (cu o autospeciala de stingere) au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tibucanii de Jos, comuna Tibucani.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unei locuinte. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ 100 mp din acoperisul locuintei si s-au deteriorat bunuri materiale aflate in cele trei camere.
  Proprietarul locuintei, in varsta de 54 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul fruntii. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Targu Neamt.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile


  06.11.2020 - Misiune de interventie pentru cautarea unui barbat ratacit in padurea din comuna Gadinti

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman impreuna cu echipaje IJJ, IPJ si voluntari din cadrul SVSU Gadinti intevin pentru cautarea unui barbat ratacit in padurea din comuna Gadinti. Persoana ratacita in padure este un barbat de aproximativ 78 de ani care a plecat dimineata la cules bureti.
  Cautarile persoanei ratacite s-au incheiat in jurul orei 02:00. Persoana s-a intors la domiciliu.


  06.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati

  ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


  05.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Piatra Soimului

  In jurul orei 22:15, prin apel la 112, am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Piatra Soimului. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unei locuinte cu etaj.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 400 mp si s-au deteriorat bunurile materiale aflate in interiorul casei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.

  05.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Draganesti

  In jurul orei 17:08, prin apel la 112, pompierii targnemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ortasti, comuna Draganesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unei locuinte. Proprietara in varsta de 61 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul de paramedici, dupa care a fost transportata la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars 220 mp din acoperisul locuintei, bunurile materiale aflate in interiorul unei camere si cereale depozitate in pod.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.


  05.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Agapia, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati si Savinesti

  ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Agapia, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT.


  04.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna
  In jurul orei 17:40, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Vulpasesti, comuna Sagna.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) lipita de locuinta. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars 10 mp din acoperisul anexei si bunuri materiale din interiorul acesteia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.
  Din fericire nu au fost victime.
  Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmari grave, prin pierderea de vieti omenesti si pagube materiale importante, pompierii nemteni reamintesc cetatenilor sa respecte urmatoarele masuri de prevenire a incendiilor:
  Asezati o tavita metalica in fata sobei, in dreptul usitei de vizitare; NU folositi soba decat cu usita inchisa;
  NU adormiti niciodata cu focul sau cu jarul aprins in soba;
  NU asezati materiale combustibile in apropierea sobei sau pe aceasta;
  NU aprindeti focul in sobe prin stropire cu benzina, petrol sau alte lichide combustibile;
  NU folositi decat materialul combustibil pentru care a fost destinata soba si evitati supraincarcarea acesteia;
  Stingeti focul din soba inainte de a parasi locuinta;
  Asigurati verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a sobelor si a cosurilor de fum, numai cu personal autorizat;
  NU lasati niciodata copiii nesupravegheati cu soba aprinsa ori aparatele de incalzire electrice in functiune;
  Cetateni, respectand masurile de prevenire a incendiilor va salvati viata si bunurile!


  04.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata la fosta Intreprindere de Fire si Fibre Poliamidice Roman Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o cladire dezafectata, in curs de demolare, din municipiul Roman, la fosta Intreprindere de Fire si Fibre Poliamidice Roman.
  Incendiul se manifesta la deseuri rezultate de la izolatia unei coloane de polimerizare, intre etajele al doilea si al treilea cu posibilitatea propagarii la etajele superioare, cu degajare mare de fum si gaze toxice.
  Pompierii au stins incendiul.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind folosirea aparatului de taiat fara respectarea normelor legale.


  04.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din judetul Neamt

  ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din judetul Neamt, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
  Atentie! Incepand cu data de 04.11.2020, ora 08.00, in jud. Neamt s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise, pentru toate persoanele cu varsta peste 5 ani. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISUNT.


  04.11.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU sunt pozitive
  Va informam ca rezultatele testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU Neamt sunt pozitive. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  03.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o magazie din localitatea Tarcau

  In aceasta seara, ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din localitatea Tarcau.
  La locul evenimentului s-au deplasat si pompierii voluntari din cadrul SVSU Tarcau si pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare care au localizat incendiul si au evitat propagarea acestuia la alte constructii din apropiere.
  Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei magazii in care era amplasata o centrala termica. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars acoperisul magaziei pe o suprafata de aproximativ 35 mp si bunuri materiale aflate in interior si s-a deteriorat acoperisul unei sere pe o suprafata de aproximativ 40 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.


  03.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Faurei

  In aceasta dupa-amiaza, ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit cu patru autospeciale pentru stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Faurei. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si la un perete al casei pe care era amplasat burlanul pentru evacuarea fumului.
  Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 300 mp si doi pereti pe o suprafata de aproximativ 70 mp ai casei construita din lemn. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind burlan neprotejat termic fata de materiale combustibile.


  02.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bodesti

  In jurul orei 10:15, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost instiintati despre un incendiu produs la o locuinta din localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si cu o ambulanta SMURD si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei locuinte si la o anexa gospodareasca.
  Doi pompieri, care se aflau in misiune in comuna Bodesti pentru desfasurarea unor activitati de informare preventiva a cetatenilor cu privire la recomandarile si masurile care trebuie respectate pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, au ajuns intr-un timp foarte scurt la locul evenimentului. Acestia au acordat masurile de prim ajutor proprietarei in varsta de 88 ani care a suferit arsuri de gr. I-II la nivelul fetei. Batrana a fost preluata de echipajul de paramedici si transportata la CPU Roman.
  Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars bunurile materiale din interiorul locuintei si anexa gospodareasca cu suprafata de 20 mp. Din interiorul locuintei a fost scoasa o butelie care putea oricand exploda. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind aparatul de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat. Si de aceasta data avem convingerea ca dragostea fata de semeni este o calitate importanta a salvatorilor.
  Colegul nostru, plutonierul adjutant Bostan Cosmin, care se afla in timpul liber, a fost alaturi de camarazii sai si i-a sprijinit pentru stingerea incendiului.


  02.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Roman

  Prin apel la 112, in aceasta dimineata, pompierii romascani au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs in municipiul Roman ( in zona autogarii).
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala complexa pentru interventie si doua ambulante SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma accidentului rutier produs intre un autoturism si un microbuz au rezultat patru victime, constiente si cooperante. Toate victimele au fost preluate si transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor, dar si pentru sablarea cailor rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  01.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ion Creanga

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 20:28, pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Ion Creanga au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ion Creanga.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei camere, propagandu-se la acoperisul locuintei.
  Un barbat in varsta de 91 ani a fost gasit decedat, iar sotia acestuia in varsta de 80 de ani a suferit arsuri. Femeia a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman, cu arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare.
  Fortele de interventie au stins incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul unei camere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire


  01.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:48, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au patruns in interiorul apartamentului situat la etajul patru dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Stejarilor. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 73 de ani, fara semne vitale.


  01.11.2020 -Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:03, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unor anexe gospodaresti, propandu-se la locuinta.
  Misiuea pompierilor a fost una dificila, deoarece in curtea locuintei, in apropierea flacarilor se afla un rastel cu 10 butelii. Pompierii au evacuat buteliile, evitandu-se pericolul exploziei acestora. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limita gasita, reusind sa protejeze locuinta, la care incendiul se propagase la nivelul acoperisului. In urma incendiului au ars trei anexe gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 100 mp, bunurile materiale aflate in interiorul acestor anexe si 50 mp din acoperisul casei. Din pacate trei iepuri si o pasare au fost gasite decedate.
  Un baietel de 10 ani a suferit atac de panica. Acesta a fost asistat de echipajul de paramedici la locul evenimentului, nefiind necesar transportul la spital.
  Scurtcircuitul electric a fostA stabilita ca fiind cauza probabila de producere a acestui incendiu.  printListeaza articolul