Interventii în situații de urgență

 • Incendiu puternic produs la doua gospodarii din comuna Bodesti, sat Bodestii de Jos


  Luni, 11.03.2019, la ora 17:29, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara din comuna Bodesti, sat Bodestii de Jos. La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenta, patru echipaje de pompieri militari, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autocisterna si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.

  Ajunsi la locul evenimentului, salvatorii pietreni, au constatat ca flacarile se manifestau puternic la o mansarda si la anexele din spatele acesteia si la acoperisul locuintei invecinate si la anexele acesteia, in total flacarile se manifestau pe o suprafata de aproximativ 1200 metri patrati. Astfel, comandantul garzii de interventie a luat decizia sa mai solicite un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. La locul evenimentului s-a deplasat si comandantul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, acesta conducand interventia de la momentul sosirii la eveniment.

  Fortele profesioniste, alaturi de 8 voluntari din cadrul SVSU Bodesti si aproximativ 15 cetateni, au actionat pentru localizarea si lichidarea tuturor focarelor aproximativ 5 ore.
  Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  La locuinta unde s-a produs incendiul - acoperisul locuintei cu suprafata de aproximativ 300 metri patrati, realizat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla, cca. 300 de metri patrati de acoperis de la anexe, realizat din lemn cu invelitoare din tabla, cca. 400 metri patrati acoperis magazie, cu astereala din lemn si invelitoare din placi de azbociment, aproximativ 500 metri patrati planseu din rigla de lemn si rigips, aproximativ 10 metri cubi lemne de foc, tamplarie locuinta si anexe, aparate electrocasnice, unelte electrice, instalatia electrica, cca. 70 metri patrati parchet din lemn si aproximativ 400 metri liniari capriori din lemn.

  La locuinta invecinata - aproximativ 60 de metri patrati din acoperisul locuintei, realizat din lemn cu invelitoare din tabla, cca. 120 metri patrati acoperis anexa, realizat din lemn cu invelitoare din placi de azbociment, grajd, o magazie de lemne si adapostul pentru animale. Echipajul de paramedici SMURD de prim ajutor calificat au asistat doua persoane(un barbat 79 de ani si o femeie 72 de ani) cu atac de panica, victimele refuzand transportul la spital.

  Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic al curentului electric de la sigurantele fuzibile defecte".


  Misiuni de stingere incendii de vegetatie uscata


  STOP INCENDIILOR DE VEGETATIE!


  Pe parcursul zilei de ieri pompierii militari nemteni, alaturi de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, au intervenit pentru localizarea si lichidarea a 3 arderi de vegetatie uscata, care au afectat o suprafata de aproximativ 5,5 hectare de vegetatie, in comuna Petricani, sat Tolici, Roman, str. Nicolae Balcescu si Valea Ursului, sat Muncelu de Jos.

  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost ,,foc deschis in spatii deschise(Tolici si Muncelu de Jos) sau fumatul in locuri nepermise(Roman)".

  Misiune de stingere incendiu produs la o magazie de lemne in comuna Dumbrava Rosie, sat Izvoare


  Luni, 11.03.2019, la ora 15:08, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o magazie de lemne in comuna Dumbrava Rosie, sat Izvoare. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autocisterna si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, fiind sprijinite si de un voluntar din cadrul SVSU Dumbrava Rosie, care au stins incendiul.

  Ca urmare a producerii incendiului, au ars 1.5 metri cubi de lemne de foc, 15 metri patrati sufit din lemn si cca. 3 metri liniari capriori. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,taiere fara respectarea normelor de prevenire(proprietarul a taiat cu flexul metal in apropierea magaziei de lemne)".  printListeaza articolul