Interventii în situații de urgență

 • 07.10.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Caciulesti, comuna Girov

  Prin apel la 112, in jurul orei 06:16 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Caciulesti, comuna Girov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Girov cu un utilaj. Incendiul se manifesta in interiorul locuintei si la acoperisul acesteia, dar si la doua anexe gospodaresti. Incendiul a fost localizat si lichidat de fortele de interventie. In urma incendiului au ars bunurile materiale din doua incaperi, acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 120 mp, acoperisul a doua anexe gospodaresti pe o suprafata de aproximativ 80 mp, un porc si bunurile materiale aflate in anexele gospodaresti.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  In curtea locuintei a fost gasita o persoana fara semne vitale. Decesul persoanei nu s-a datorat incendiului.


  06.10.2020 - Misiune pentru degajarea unei persoane prinsa sub daramaturi pe platforma industriala Savinesti

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 16:25, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru descarcerare, un modul de cautare - salvare si o ambulanta SMURD TIM pentru degajarea unei persoane prinsa sub daramaturi, la o societate comerciala de pe platforma industriala Savinesti. ( o constructie de opt etaje s-a prabusit peste un utilaj in care se afla o persoana). Dupa aproximativ cinci ore de interventie, pompierii au scos din utilajul aflat sub daramaturi un barbat de 48 de ani, ce prezenta leziuni incompatibile cu viata.


  05.10.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 23:03, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala pentru stingere si o autospeciala complexa pentru interventie pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra-Neamt (in parcarea din spatele magazinului Petrodava). Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism, cu posibilitatea propagarii la alte doua autoturisme.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.


  02.10.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un pod de acces peste raul Agapia

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 20:37, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un pod peste raul Agapia. Dupa ce incendiul a fost lichidat a fost stabilita cauza probabila de producere a acestuia ca fiind depozitarea jarului si cenusii in apropierea unor materiale combustibile. A ars podul de acces peste rau, pe o suprafata de aproximativ 8 mp.


  02.10.2020 - Misiune de deblocare a unei persoane prinsa intr-un utilaj agricol de recoltat sfecla de zahar, in localitatea Dochia

  In jurul orei 18:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei persoane prinsa intr-un utilaj agricol de recoltat sfecla de zahar, in localitatea Dochia. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta tip C de la SAJ.
  Pompierii militari, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au scos din interiorul utilajului un barbat de aproximativ 49 de ani, constient, cu leziuni la nivelul membrului inferior drept. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital.
  Pe toata perioada interventiei victima a primit ingrijiri medicale de la echipajul de la SAJ.  printListeaza articolul