Interventii în situații de urgență

 • 06.06.2020 - Misi.une de stingere a unui incendiu la la fosta groapa de gunoi din municipiul Roman

  In jurtul orei 19.37, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la fosta groapa de gunoi a Municipiului Roman. Au ars aproximativ 12 tone de deseuri.
  Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.


  07.06.2020 - Misiune de scoatere a unui autoturism dintr-un iaz din comuna Podoleni.

  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o barca si o ambulanta SMURD pentru scoaterea unui autoturism dintr-un iaz din comuna Podoleni. Militarii au scos din interiorului autoturismului un barbat (58 de ani) care nu prezenta semne vitale. Pompierii au scos din apa si autoturismul.


  07.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la adapost pentru animale din comuna Petricani
  In jurul orei 16:52, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale pentru stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt. La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul unui adapost pentru animale. Incendiul se putea propaga la locuinta deoarece adapostul era in prelungirea casei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat.
  Nu au fost victime.
  Au ars aproximativ 20 mp din acoperisul adapostului pentru animale si plante furajere depozitate in pod.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (cablu electric neizolat corespunzator)


  07.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Girov

  Prin apel la 112, in jurul orei 21.25, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in localitatea Turturesti, comuna Girov. In urma accidentului rutier o persoana a ramas incarcerata.
  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere, o ambulanta SMURD TIM si o ambulanta SMURD EPA.
  Militarii au scos din autoturism un barbat (67 de ani), in stare de inconstienta. Echipajul SMURD TIM a efectuat manevre de resuscitare victimei, dupa care au transportat-o la spital.
  Dupa ce victima a fost transportata la spital de catre echipajul SMURD TIM, militarii au sablat caile rutiere.


  08.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Ceahlau

  In data de 8 iunie a.c, in jurul orei 12:27, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Bistricioara, comuna Ceahlau.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Ceahlau cu autospeciala din dotare.
  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la o anexa gospodaresca.
  Incendiul a fost localizat si lichidat, evitandu-se propagarea lui la locuinta aflata in imediata vecinatate.
  A ars anexa gospodaresca ( formata dintr-o bucatarie de vara si o magazie) pe o suprafata de aproximativ 40 mp cu bunurile materiale aflate in interior (materiale pentru uz casnic, obiecte de mobilier, articole vestimentare, 1,5 mc lemn de foc, o bicicleta, cauciucuri etc).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind burlanul de fum amplasat necorespunzator si neprotejat termic fata de materiale combustibile. Proprietara, in varsta de 69 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici, refuzand transportul la spital.


  08.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Valea Ursului

  In data de 8 iunie a.c, in jurul orei 18:53, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Muncelu de Jos, comuna Valea Ursului.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, pompieri voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu autospeciala din dotare si pompieri voluntari din cadrul SVSU Valea Ursului.

  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si intr-o camera a locuintei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat.
  Au ars: acoperisul locuintei o suprafata de aproximativ 40 mp si bunurile materiale aflate in interiorul unei camere (obiecte de mobilier, articole vestimentare, televizor etc).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.


  10.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu

  Pompierii de la garda 2 Poiana Teiului au intervenit pentru indepartarea unor aluviuni de pe carosabil in localitatea Madei, comuna Borca, pe DN 17 B. Alaturi de pompieri au intervenit lucratori de la de la SDN Neamt si voluntari din cadrul SVSU Borca.


  11.06.2020 - Misiune de de stingere a unui incendiu la produs la un autoturism in comuna Sabaoani

  Pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism pe E 85, in localitatea Traian - comuna Sabaoani.
  La ajungerea pompierilor incendiul se manifesta in interiorul si la compartimentul motor al unui autoturism aflat in afara partii carosabile. Incendiul a fost lichidat, cauza probabila de producere a acestuia fiind stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (conductor electric defect). Autoturismul a ars in proportie de 80%.
  Nu au fost victime.


  11.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la produs la o anexa a unui depozit en gros din municipiul Piatra-Neamt

  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o anexa a unui depozit en gros.
  Incendiul se manifesta la acoperisul unei magazii.
  Incendiul a fost localizat si lichidat. A ars acoperisul anexei pe o suprafata de 8 mp si aproximativ 500 kg deseuri.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  11.06.2020 - Misiune de interventie la un accident feroviar produs in comuna Sagna

  Pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru Descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM au intervenit la un accident feroviar produs pe raza localitatii Lutca, comuna Sagna.Un tren a lovit un autoturism, iar doua persoane au ramas incarcerate.
  La locul evenimentului s-a deplasat si un echipaj de la SAJ.
  Deoarece una dintre cele doua victime era inconstienta, medicul de pe ambulanta SMURD-TIM a solicitat elicopterul SMURD.
  Pompierii au scos cele doua victime din autoturism.
  O femeie, in varsta de aproximativ 40 de ani, a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.
  Echipajul ce incadreaza ambulanta SMURD TIM a aplicat manevre de resuscitare celeilalte victime scoase din autoturism (conducatorul auto, 52 de ani). Dupa ce barbatul a raspuns manevrelor de resuscitare a fost preluat de echipajul ce incadra elicopterul SMURD pentru a fi transportat la Spiatalul Judetean Iasi Trenul care a lovit autoturismul se deplasa catre localitatea Buhaesti - Vaslui si avea 30 de calatori.
  Nu au fost alte victime.


  11.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului galben/portocaliu/rosu

  La nivelul judetului Neamt, pe cursul zilei de 11 iunie a.c au fost emise 2 coduri rosii, 11 coduri portocalii si un cod galben.
  Pentru cele doua coduri rosii s-au transmis mesaje prin sistemul RO ALERT pentru a atentiona locuitorii din zonele vizate (Urecheni, Timisesti, PastraveniBicaz, Bodesti, Pangarati, Cracaoani, Garcina, Hangu, Alexandru cel Bun, Ghindaoani, Negresti, Dobreni) despre evenimentul care va avea loc si despre masurile ce trebuie adoptate.
  Ca urmare a frenomenelor meteo periculoase, la nivelul judetului au fost inregistrate o serie de evenimente ce a necesitat interventia pompierilor militari si voluntari, a lucratorilor de la E-ON, a lucratorilor de la Statia Drumuri Nationale si a lucratorilor de la APA SERV, astfel:

  * Pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unui arbore cazut peste doua masini in municipiul Roman, pe strada Unirii.
  * Pompiierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unui copac cazut peste fire electrice, in comuna Sagna, pe strada Stadion. S-a luat legatura cu E-ON si cu SVSU Sagna.
  * Pompierii pietreni au intervenit pentru degajarea unui copac cazut peste firele electrice in localitatea Dochia, pe strada Balusesti. S-a luat legatura cu E-ON si SVSU Dochia.
  * Un stalp de electricitate a cazut pe partea carosabila in comuna Bargauani. Se deplaseaza la locul evenimentului E-ON si SVSU Bargauani. * Un copac a cazut peste firele electrice in comuna Margineni, pe strada Dealul Viei. S-a luat legatura cu E-ON si SVSU Margineni.
  * Un copac a cazut pe mijlocul strazii in comuna Stefan cel Mare. Circulatia a fost blocata pe un sens de mers, pe DJ 208G, spre Dragomiresti. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa de interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  * Mai multi copaci a fost cazuti pe carosabil, pe DN 15, in comuna Girov (la intrarea dinspre Hartop). S-a luat legatura cu SDN
  * Misiune decolmatare canalizare pe strada Dragos Voda si pe strada Stefan Cel Mare. S-a luat legatura APA SERV care s-a deplasat cu o autovidanja.
  * Un stalp de curent electric a cazut pe carosabil in localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie. S-a luat legatura cu E-ON si SVSU Dumbrava Rosie.
  * Un stalp de current a cazut pe DC114, in localitatea Hartop, comuna Bargauani. S-a luat legatura cu E-ON.la locul indicat s-a deplasat un echipaj de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala complexa de interventie.
  * Mai multi copaci au cazut pe DN 15 D, in comuna Girov , pe drumul spre Bahna Mare. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare.
  * Mai multi copaci au cazut pe carilosabil in localitatea Ghelaesti din comuna Bargauani. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare.
  * Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru indepartarea unor elemente provenite de la izolatia de pe casa liftului a unui bloc cu opt etaje din municipiul PiatraNeamt (strada Mihai Eminescu).  printListeaza articolul