Interventii în situații de urgență

 • 06.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din comuna Dumbrava Rosie

  In aceasta dimineata, la ora 05:28, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-o hala, a unui operator economic cu obiect de activitate prelucrarea lemnului, situata pe strada Dumbravei in comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Dumbrava Rosie. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta la o stiva de lambriuri si la deseuri provenite de la prelucrarea lemnului, existand posibilitatea propagarii la un electrostivuitor si la produsele finite din lemn din interiorul halei. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars 3,5 mc de lambriu si o pubela cu deseuri si s-au deteriorat cablurile electrice de la electrostivuitor si scule electrice. Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise. Nu au fost victime.


  05.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Rediu

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa in localitatea Socea din comuna Rediu. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Rediu si Candesti si doua echipaje de pompieri militari de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat intr-o camera cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Voluntarii au evacuat un barbat de 42 ani ce dormea intr-o camera alaturata. Acesta nu a necesitat ingrijiri medicale. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice si alte obiecte de uz casnic). Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul (sigurante fuzibile supradimensionate).


  05.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra-Neamt. Elicopterul SMURD va prelua si transporta un barbat de 65 de ani la IBCV din municipiul Iasi. 05.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 12:10, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul SMURD va prelua si transporta o femeie de 51 de ani la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" din municipiul Iasi.


  05.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Raucesti

  In aceasta dimineata, la ora 07:43, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Oglinzi din comuna Raucesti. Un autoturism in care se aflau cinci persoane (3 adulti si 2 copii) a parasit partea carosabila si a intrat intre copacii de pe marginea drumului. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In urma accidentului rutier o persoana a ramas incarcerata, celelalte persoane evacuandu-se pana la sosirea fortelor de interventie. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice si cu targa lopata au intervenit pentru evacuarea unei femei de 33 de ani din interiorul autoturismului. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt. O fetita de 8 ani a avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  04.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  La ora 15:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-un apartament situat pe strada Maratei in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca din interiorul unui apartament situat la parterul unui bloc se degaja fum ce provenea de la o oala uitata pe aragazul in functiune. Pompierii au evacuat din apartament o femeie de 55 de ani constienta. Aceasta a suferit usoare intoxicatii cu fum, fiind preluata de echipajul de la SAJ. Concomitent cu misiunea de cautare-salvare a persoanei aflata in apartament, pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au actionat pentru evacuarea fumului. Evenimentul s-a produs din cauza aparatului de gatit lasat nesupravegheat. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  04.05.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unui barbat surprins sub o soba dintr-o locuinta din comuna Bargauani

  In aceasta dimineata, la ora 07:12 pompierii au fost instiintati despre faptul ca intr-o locuinta din comuna Bargauani o soba a cazut peste un barbat. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit in interiorul unei camere un barbat peste care era cazuta o soba metalica. Pompierii au indepartat soba si au constatat ca barbatul de 67 de ani nu prezenta semne vitale.


  04.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Borca

  In jurul orei 00:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Borca. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Borca si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un adapost pentru animale si in interiorul unei bucatarii de vara cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru plante furajere. Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuate din adapost 2 vite si 10 oi. Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars adapostul pentru animale construit din lemn cu suprafata de 35 mp, 200 kg de plante furajere si bunuri din interiorul bucatariei de vara (mobilier, obiecte de uz casnic, materiale textile etc.). Cauza probabila de producere a incendiului a fost cosul (burlanul) de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile. Nu au fost victime.


  03.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra-Neamt. Elicopterul SMURD va prelua o fetita de 6 luni pentru a fi transportat la Spitalul pentru Copii "Sfanta Maria" din municipiul Iasi.
  Un apel la 112, de la ora 12:35, ne anunta despre faptul ca un bebelus de 6 luni nu mai respira. Solicitarea a fost facuta de o femeie, mama bebelusului, din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-a deplasat echipajul SMURD TIM (format din medic si asistent de la UPU si 2 paramedici de la ISU) din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Ajunsi la locul solicitarii, membrii echipajului SMURD au gasit o fetita de 6 luni aflata in stop cardio respirator. Imediat acestia au inceput manevrele de resuscitare. Dupa aproape o ora inima fetitei a inceput sa bata, ulterior aceasta fiind transportata la UPU Piatra Neamt. Felicitari colegilor pentru daruire!


  03.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Romani

  La ora 11:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Romani. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul SVSU Romani si Detasamentul de pompieri Roman. Incendiul s-a manifestat la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Voluntarii din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 5 mp de astereala din lemn din acoperisul locuintei. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  02.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Agapia

  Prin apel la 112, la ora 13:52 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Agapia, pe DN 15 F. In accidentul rutier au fost implicate 3 autoturisme, dintre care unul stationat in afara partii carosabile. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, 2 echipaje cu ambulante de la SAJ, un echipaj SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si SVSU Agapia. In urma accidentului rutier au rezultat trei victime, conducatorul auto si doi pasageri, din acelasi autoturism. Pana la sosirea fortelor de interventie, conducatorul auto a fost scos din interiorul autoturismului de catre participantii la trafic. Conducatorul auto, un barbat de 60 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat a UPU Piatra Neamt. Doua femei, pasagere intr-un autoturism, au fost preluate de echipajele SAJ si transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  01.05.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unor elemente de munitie descoperite in comuna Vanatori Neamt. Pompierii au intervenit in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt pentru asanarea a 30 cartuse de calibru 7,92 mm, 7 cartuse de calibru 7,62 mm, 1 focos pentru proiectil si 1 focos pentru grenada de mana. Acestea au fost descoperite de catre un tanar in varsta de 17 pe timpul unei drumetii prin padure. Cu ajutorul echipamentelor din dotare, pirotehnicienii au cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai descoperit alte elemente de munitie. Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  01.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Stanita

  La ora 12:19, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Poienile Oancei din comuna Stanita. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Stanita. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul a doua camere cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta, dar si la o alta locuinta cu acoperis comun. Proprietara locuintei, in varsta de 81 de ani, s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD deoarece a suferit un atac de panica. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul celor doua camere (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, obiecte de uz casnic, materiale textile etc.). Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  01.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la baloti de paie din comuna Bara

  In data de 30.04.2022, prin apel la 112, la ora 22:37, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de paie in localitatea Rediu din comuna Bara. La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace din cadrul SVSU Bara si Detasamentul de pompieri Roman. Incendiul se manifesta la mai multi baloti de paie amplasati pe un teren viran. Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ patru tone de paie. Cauza probabila de producere a incendiului a fost actiunea intentionata. Nu au fost victime.