Interventii în situații de urgență

 • 05.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Damuc

  Prin apel la 112, in jurul orei 14.47, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Brusturi. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata.
  Pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Militarii au scos dintr-un autoturism un barbat (69 de ani). Victima, inconstienta, a fost predata unui echipaj de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au asigurat si masurile PSI.


  06.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la la fosta groapa de gunoi din municipiul Roman

  In jurtul orei 19.37, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la fosta groapa de gunoi a Municipiului Roman. Au ars aproximativ 12 tone de deseuri.
  Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.


  07.06.2020 - Misiune de scoatere a unui autoturism dintr-un iaz din comuna Podoleni.

  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o barca si o ambulanta SMURD pentru scoaterea unui autoturism dintr-un iaz din comuna Podoleni. Militarii au scos din interiorului autoturismului un barbat (58 de ani) care nu prezenta semne vitale. Pompierii au scos din apa si autoturismul.


  07.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la adapost pentru animale din comuna Petricani

  In jurul orei 16:52, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale pentru stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt.
  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul unui adapost pentru animale. Incendiul se putea propaga la locuinta deoarece adapostul era in prelungirea casei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat.
  Nu au fost victime.
  Au ars aproximativ 20 mp din acoperisul adapostului pentru animale si plante furajere depozitate in pod.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (cablu electric neizolat corespunzator)


  07.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Girov

  Prin apel la 112, in jurul orei 21.25, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in localitatea Turturesti, comuna Girov. In urma accidentului rutier o persoana a ramas incarcerata.

  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere, o ambulanta SMURD TIM si o ambulanta SMURD EPA.
  Militarii au scos din autoturism un barbat (67 de ani), in stare de inconstienta. Echipajul SMURD TIM a efectuat manevre de resuscitare victimei, dupa care au transportat-o la spital.
  Dupa ce victima a fost transportata la spital de catre echipajul SMURD TIM, militarii au sablat caile rutiere.


  08.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Ceahlau

  In data de 8 iunie a.c, in jurul orei 12:27, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Bistricioara, comuna Ceahlau.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Ceahlau cu autospeciala din dotare.
  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la o anexa gospodaresca.
  Incendiul a fost localizat si lichidat, evitandu-se propagarea lui la locuinta aflata in imediata vecinatate. A ars anexa gospodaresca ( formata dintr-o bucatarie de vara si o magazie) pe o suprafata de aproximativ 40 mp cu bunurile materiale aflate in interior (materiale pentru uz casnic, obiecte de mobilier, articole vestimentare, 1,5 mc lemn de foc, o bicicleta, cauciucuri etc).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind burlanul de fum amplasat necorespunzator si neprotejat termic fata de materiale combustibile. Proprietara, in varsta de 69 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici, refuzand transportul la spital.


  08.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Valea Ursului

  In data de 8 iunie a.c, in jurul orei 18:53, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Muncelu de Jos, comuna Valea Ursului.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, pompieri voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu autospeciala din dotare si pompieri voluntari din cadrul SVSU Valea Ursului.
  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si intr-o camera a locuintei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat. Au ars: acoperisul locuintei o suprafata de aproximativ 40 mp si bunurile materiale aflate in interiorul unei camere (obiecte de mobilier, articole vestimentare, televizor etc).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.  printListeaza articolul