Interventii în situații de urgență


 • 05.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

  In jurul orei 21:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Hoisesti, comuna Margineni. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Margineni. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars vegetatie uscata si stuf pe o suprafata de aproximativ 1.5 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  05.05.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DJ 207 B, pe raza comunei Cordun

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:29, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 207 B, pe raza comunei Cordun. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerarea grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, voluntari din cadrul SVSU Cordun si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme. Patru persoane ce se aflau intr-unul dintre autoturisme au fost scoase de catre participantii la trafic. In urma accidentului rutier au rezultat patru victime, trei adulti si un minor. Toate victimele au primit ingrijiri medicale de la echipajele medicale sosite la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  05.05.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Dragomiresti Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 14:55, prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unui element de munitie descoperit in comuna Dragomiresti. Un barbat de 43 de ani din localitatea Hlapesti, pe timpul executarii unor lucrari de sapaturi pentru bransarea la reteaua de apa, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 100 mm. Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt s-a deplasat la locul solicitarii cu autospeciala pirotehnica. Cu ajutorul detectorului de metale, a fost verificata zona pe o suprafata de aproximativ 50 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  02.05.2021 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna In data de 02.05.2021, prin apel la 112, in jurul orei 18:33, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din localitatea Stejaru, comuna Ion Creanga, La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere de la Detasamentul de Pompieri Roman si voluntari din cadrul SVSU Ion Creanga. Incendiul se manifesta la acoperisul unei terase de vara, a unei magazii, a unei anexe gospodaresti si partial la acoperisul locuintei, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul casei ( construit din lemn si invelitoare din tabla) pe o suprafata de 35 mp, acoperisul terasei (construit din lemn si invelitoare din tabla) pe o suprafata de aproximativ de 20 mp si bunuri materiale aflate in interiorul terasei, acoperisul magaziei (construit din lemn si invelitoare din tabla) pe o suprafata de aproximativ 20 mp, acoperisul (construit din lemn si invelitoare din tabla) al unei anexe de 40 mp si bunuri marteriale aflate in anexagospodareasca. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuit electric (conductor electric defect).


  02.05.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Brusturi In data de 02.05.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a executat o misiune de asanare pirotehnica in comuna Brusturi. Doi adolescenti din localitatea Poiana, comuna Brusturi, pe timpul unei drumetii prin padure, au descoperit o grenada defensiva. La locul solicitarii s-a deplasat echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt cu autospeciala din dotare. Pirotenicienii au cercetat zona in care a fost descoperita munitia cu detectorul de metale pe o suprafata de aproximativ 200 mp si au mai descoperit 205 de cartuse de calibru 9 mm. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  02.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Alexandru Cel Bun In jurul orei 15:42, prin apel la112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata pe malul lacului Batca Doamnei, in comuna Alexandru Cel Bun. Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere. A ars stufaris pe o suprafata de aproximativ doua hectare de pe malul lacului Batca Doamnei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  29.04.2021 - Doua misiuni pirotehnice executate de pirotehnicienii nemteni In data de 29.04.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea a 11 proiectile perforante trasoare de calibru 47 mm si a unui cartus de calibru de 7,92. Munitia a fost descoperita pe timpul desfasurarii unei sedinte de pregatire de specialitate in teren, pe raza comunei Ion Creanga, in padurea Arinosu A doua misiune a fost executata ca urmare a unei apel la 112, in jurul orei17:50. Pe timpul efectuarii unor lucrari agricole de sezon pe un teren din comuna Girov, un barbat de 65 de ani a descoperit un proiectil exploziv de calibru 75 mm. Echipa pirotehnica a cercetat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de aproximativ 200 mp, nemaigasind alte munitii sau elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  29.04.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Piatra Neamt Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Pompierii au patruns in interiorul locuintei situata pe strada Alecu Russo, unde au gasit o femeie, in varsta de 86 de ani, constienta. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale persoanei, dupa care au transportat-o la spital.


  27.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Alexandru Cel Bun Prin apel la 112, in jurul orei 22:22, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Viisoara, comuna Alexandru Cel Bun. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la o magazie pentru depozitarea lemnelor de foc cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars aproximativ un mc de lemne de foc si acoperisul magaziei din lemn pe o suprafata de aproximativ 12 mp. Cauza probabila de producere a incendiului: scantei mecanice produse de un aparat de taiere electric Nu au fost victime.
  printListeaza articolul