Interventii în situații de urgență

 • Misiuni de asanare a munitiei neexplodate

  Vineri, 03.05.2019, la ora 08:00, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre faptul comuna Brusturi - padurea din satul Poiana a fost descoperita munitie neexplodata. La locul interventiei s-a deplasat echipa pirotehnica cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat 2 lovituri de aruncator cal. 120 mm provenite din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Munitia a fost descoperita de un barbat, in varsta de 42 de ani, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale si a mai descoperit 4 lovituri de aruncator cal. 120 mm si 6 cartuse cal. 7,92 mm.

  Tot vineri, 03.05.2019, la ora 19:05, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre faptul comuna Dumbrava Rosie, sat Brasauti a fost descoperita munitie neexplodata. La locul interventiei s-a deplasat echipa pirotehnica cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un element de munitie de la o lovitura de aruncator provenita din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Munitia a fost descoperita de un barbat, in varsta de 47 de ani, in albia raului Bistrita, pe raza satului Brasauti, in timp ce se afla cu oile la pasunat. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 200 metri patrati si nu a mai descoperit alte elemente de munitie.


  Misiune de stingere incendiu produs la o locuinta particulara in comuna comuna Valeni, sat Munteni

  Vineri, 03.05.2019, in jurul orei 23:52, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in comuna Valeni, sat Munteni. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o autocistena, din cadrul Detasamentului de pompieri Roman, fiind sprijinite si de sapte voluntari din cadrul SVSU Valeni, care au stins incendiul.
  Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperisul locuintei, realizat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati, bunurile din trei camere si tamplaria. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul".  printListeaza articolul