Interventii în situații de urgență

 • 02.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  In jurul orei 23:45, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Castanilor din orasul Targu Neamt. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism, in care se aflau patru persoane, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod. Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca toate cele patru persoane aflate in autoturism s-au autoevacuat. In urma accidentului rutier au rezultat doua victime, doi barbati de 21 si 22 de ani. Ambele victime au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD si SAJ, ulterior fiind transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  02.10.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 17:55, un echipaj de la SAJ a facut solicitare pompierilor pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. Solicitarea a fost efectuata deoarece un barbat confirmat pozitiv cu virusul SARS COV 2 nu mai raspundea nici la usa si nici la telefon. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un autoturism de serviciu. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns pe balconul apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada 1 Decembrie 1918. In interiorul apartamentului se afla un barbat de aproximativ 93 de ani, constient, cazut intr-o camera . Acesta a fost predat echipajului de la SAJ pentru a fi transportat la spital.


  02.10.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns pe o fereastra a apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Progresului. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat, de aproximativ 50 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  01.10.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane care a cazut cu parapanta pe un deal din localitatea Stefan cel Mare

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana a cazut cu parapanta pe un deal din localitatea Stefan cel Mare. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un barbat in varsta de 51 de ani a cazut cu parapanta si prezenta o fractura deschisa la nivelul membrului superior drept. Victima a fost preluata si transportata cu targa lopata la ambulanta de la SAJ. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt.


  01.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Stefan cel Mare

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:19, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Stefan cel Mare. Accidentul rutier s-a produs intre o autoutilitara si o autospeciala de la SAJ. Ambulanta de la SAJ a parasit partea carosabila si a intrat intr-un copac. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si patru echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma accidentului rutier produs au rezultat patru victime, dintre care una incarcerata. Pana la sosirea pompierilor, din ambulanta au fost evacuate trei persoane (medicul si asistenta de pe ambulanta si un pacient) Conducatorul autospecialei a ramas incarcerat. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au scos victima (barbat 34 de ani) si au predat-o echipajului SMURD - TIM. Victima a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajele medicale, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt. Celelalte persoane aflate in ambulanta au fost preluate de echipajele SAJ sosite la locul evenimentului si au fost transportate la spital. Ulterior, pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  30.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat faptul ca proprietarul unui apartament a lasat mancarea nesupravegheata pe aragaz. Pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au evacuat fumul din interiorul apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Vasile Alecsandri. Proprietarul locuintei, care se afla in interiorul apartamentului, nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  29.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in lcomuna Bicaz Chei

  In jurul orei 23:12, a fost semnalata prezenta unui urs pe strada Principala din localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  29.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in lcomuna Bicaz Chei

  In jurul orei 19:38, a fost semnalata prezenta unui urs in zona carierei de piatra din localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  29.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in comuna Damuc

  In jurul orei 18:20, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Huisurez. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Damuc.


  29.09.2021 - Misiune de interventie accident rutier pe raza comunei Ceahlau

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:03, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Bistricioara, comuna Ceahlau. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Ceahlau. In accidentul rutier au fost implicate un autoturism si un TIR. In urma impactului a rezultat o victima conducatoarea autoturismului (20 ani). Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  28.09.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 28.09.202, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Vanatori Neamt pentru asanarea a sase bombe de aruncator de calibru 120 mm. Aceste elemente de munitie au fost gasite in padurea Carbuna, de un barbat in varsta de 45 de ani, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. Pirotehnicienii nemteni, cu ajutorul echipamentelor din dotare, au verificat zona, in care au fost gasite elementele de munitie, pe o suprafata de aproximativ 500 mp si au mai descoperit o grenada de mana defensiva si 15 cartuse de calibru 7,92 mm. Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  28.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei

  In aceasta seara, in jurul orei 18:50, a fost semnalata prezenta unui urs, pe strada Cioncani din localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  28.09.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 08:40, in aceasta dimineata, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul al treilea intr-un bloc de locuinte din strada Orhei. In interiorul apartamentului se aflau doua persoane (sot si sotie in varsta de 83 de ani) constiente si cooperante.Acestea nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.


  28.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara in localitatea Basta din comuna Secuieni

  In aceasta dimineata, in jurul orei 07:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara in localitatea Basta din comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta in interiorul unei autoutilitare ce transporta colete. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars o parte din coletele aflate in interiorul autoutilitarei. Scurtcircuitul electric produs de un acumulator electric defect, aflat intr-un colet, a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  27.09.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Tazlau

  In data de 27.09.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Tazlau pentru asanarea a 12 cartuse de calibru cal 7,62 mm. Acestea au fost descoperite de catre un barbat in varsta de 37 ani, angajat al Complexului Muzeal National Neamt, pe timpul efectuarii unor lucrari de restaurare. Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor din dotare, au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 20 mp si au mai descoperit: 10 cartuse de calibru 7,62 mm si 9 cartuse de calibru 9 mm. Munitia descoperita, ce provine din timpul Primului Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa..


  26.09.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Boghicea

  In data de 26.09.2021, echipa pirotehnica din cadru ISU Neamt a intervenit in comuna Boghicea pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 100 mm. Proiectul a fost descoperit in padurea Saga, de un adolescent in varsta de 16 ani, pe timpul unei drumetii. Pirotehnicienii nemteni, cu ajutorul echipamentelor specifice, dupa ce au verificat zona in care a fost gasita munitia pe o suprafata de aproximativ 100 mp, au mai descoperit cinci cartuse de calibru 7,92 mm. Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa Misiune pirotehnica in comuna Tazlau *


  26.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt

  In jurul orei 01:11, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la o casa (nelocuita), cu posibilitatea propagarii la alte 4 gospodarii invecinate. Pompierii au actionat pentru stingerea incendiului si pentru limitarea propagarii la alte constructii. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise. Nu au fost victime.


  25.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la stoguri de fan din comuna Valea Ursului

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la stoguri de fan in localitatea Muncelu de Jos, comuna Valea Ursului. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere de la Punctul de lucru Poienari, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere de la Detasamentul Roman si pompierii voluntari din cadrul SVSU Valea Ursului cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta generalizat la doua stoguri de fan, cu posibilitatea propagarii la locuinta si anexele gospodaresti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 6 tone de fan. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  25.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Bozieni

  In data de 25.09.2021, in jurul orei 12:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Iucsa, comuna Bozieni. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere, pompierii voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Bozieni. Incendiul se manifesta la acoperisul unui adapost pentru animale si la plantele furajere depozitate in pod, cu posibilitatea propagarii la locuinta. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 35 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) si o tona de plante furajere. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  25.09.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD. Elicopterul SMURD va transporta o femeie de 67 de ani la un spital din municipiul Iasi.


  25.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Dumbrava Rosie

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Dumbrava Rosie. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme. Un barbat, in varsta de 40 de ani, pasager intr-un autoturism, a necesitat ingrijiri medicale. Aceasta a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de echipajul de la SAJ, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  24.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire din lemn (cu rol de depozitare) in zona Pietei Centrale a municipiului Piatra-Neamt

  In aceasta seara, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire din lemn (cu rol de depozitare) in zona Pietei Centrale a municipiului Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala complexa pentru interventie. Incendiul se manifesta in interiorul unei incaperi, la un perete din lemn. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 4 mp din perete si 2 mp din tavanul cladirii. Nu au fost victime. Burlanul neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  24.09.2021 - Misiune de interventie la un accident in urma caruia o persoana a ramas blocata dupa ce un ifron pe raza comunei Cracaoani

  In jurul orei 15:51, prin apel la 122, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia o persoana a ramas blocata dupa ce un ifron s-a rasturnat in localitatea Mitocu Balan din comuna Cracaoani. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pana la ajungerea fortelor de interventie, barbatul a fost scos de sub utilaj de catre cetateni. Victima, un barbat de aproximativ 56 de ani, a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la un echipaj SAJ Targu Neamt (ce se intorcea din misiune). Ulterior, victima a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la UPU Piatra Neamt.


  24.09.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 24.09.2021 echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt s-a deplasat in comuna Vanatori-Neamt, in padurea Nemtisor, pentru asanarea unei bombe de aruncator de calibru 60 mm, a unei grenade de mana defensive si a unei grenade antitanc Panzerfaust. Munitiile au fost descoperite de catre un barbat in varsta de 45 ani din municipiul Bucuresti cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. Sosita la locul solicitarii, echipa pirotehnica a cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 500 mp si a mai descoperit:
  - o bomba de aruncator de calibru 120 mm,
  - sase focoase pentru bombe de aruncator si
  - un focos pentru proiectil.
  Munitiile descoperite, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au fost ridicate, transportate si depozitate in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.


  24.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Piatra Soimului

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:49 , pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Piatra Soimului. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu 4 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD, pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere si pompierii voluntari din cadrul SVSU Piatra Soimului. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la o locuinta si la mai multe anexe gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta P+1 aflata in imediata apropiere. In interiorul locuintei se afla o butelie care explodat. Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza multitudinii materialelor combustibile si a conditiilor meteo (vant). Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: o locuinta (cu o suprafata de aproximativ 130 mp), 3 anexe gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 170 mp (2 magazii si un adapost pentru animale), lemne pentru foc, cereale, unelte, documente de identitate si bunurile materiale aflate in interiorul locuintei. A fost salvata locuinta aflata in imediata apropiere de locul producerii incendiului. Proprietara in varsta de 81 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Scurtcircuitul electric (sigurante fuzibile improvizate) a fost stabilit ca fiind cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  23.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In aceasta seara, in jurul orei 22:00, a fost semnalata prezenta unui urs, langa cariera de piatra, in localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  23.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in comuna Borca

  In aceasta seara, in jurul orei 19:50, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Midei din comuna Borca. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Borca.


  22.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Trifesti

  In data de 22.09.2021, in jurul orei 18:35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Trifesti. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Trifesti. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o casa, cu posibilitatea propagarii la o casa aflata in imediata apropiere (in aceeasi curte), la anexele gospodaresti, dar si la o casa dintr-o gospodarie invecinata. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul casei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 80 mp, bunurile materiale aflate in interiorul acesteia si 4 mp din acoperisul celeilalte case (din aceeasi gospodarie). Nu au fost victime. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  22.09.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD. Elicopterul SMURD transporta un barbat de 54 de ani la un spital din municipiul Targu Mures.


  21.09.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  Ca urmare a evenimentului produs in data de 20.09.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt s-a deplasat padurea Braniste din comuna Vanatori Neamt, pentru cercetarea zonei in care a fost descoperit proiectilul exploziv de calibru 47 cm. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pirotehnicienii au cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 500 mp si au mai fost descoperite 9 cartuse de calibru 7,92 mm. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  21.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ceahlau

  In jurul orei 14:13, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ceahlau. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Ceahlau si cinci echipaje de pompieri cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda nr 2 de Interventie Poiana Teiului si Detasamentul Targu Neamt. La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa, generalizat la doua locuinte si la mai multe anexe gospodaresti (adapost pentru animale, bucatarie de vara, magazie si alte constructii) cu posibilitatea propagarii la alte doua gospodarii. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: bucataria de vara, o magazie de leme, un adapost pentru animale, o magazie, un depozit pentru furaje si doua case cu bunurile materiale aflate in interior. Suprafata afectata de incendiu a fost de aproximativ de 320 mp. Au fost evacuate 15 pasari si o bovina. Proprietara locuintei in varsta de 75 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Interventia a fost una dificila din cauza faptului ca nu s-a putut ajunge cu autospeciale de interventie pana la locul producerii evenimentului si a amploarei incendiului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor cazute dintr-un sistem de incalzire. La aceasta interventie au participat jandarmii de la Postul de Jandarmi Montan Durau, lucratori de la Salvamont si cadre de la IPJ.


  20.09.2021 - Misiune pirotehnica in orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a fost solicitata, in jurul orei 17:55, pentru asanarea unui element de munitie in orasul Targu Neamt. Solicitarea a fost facuta de IPJ deoarece un barbat de 42 de ani s-a prezentat la sediul Politiei din Targu Neamt cu un proiectil exploziv de calibru 47 cm. Elementul de munitie a fost descoperit de barbat, in padurea Braniste din comuna Vanatori Neamt, in timp ce se afla la cules de ciuperci. Pirotehnicienii nemteni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitarii. Munitia, ce provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat. Echipa pirotehnica va verifica, miine dimineata, zona in care a fost descoperit elementul de munitie.


  19.09.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 19:11, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe Aleea Plaiului din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la al doilea etaj, unde au gasit o femeie de 70 de ani cazuta, constienta. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.


  18.09.2021 - Misiune de interventie pentru cautarea unei persoane in canalul de fuga al raului Bistrita pe raza comunei Costisa

  A fost gasit trupul barbatului inecat in data de 14.09.2021. Acesta a fost gasit in apa canalului de fuga al raului Bistrita, pe raza localitatii Frunzeni, comuna Costisa. Misiunea a fost executata de doi scafandri din cadrul ISU Neamt si doi scafandri de la ISU Bacau.


  18.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In aceasta seara, in jurul orei 21:20, a fost semnalata prezenta unui urs, langa cariera de piatra, in localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  16.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In aceasta seara, in jurul orei 20:24, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  16.09.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD. Elicopterul SMURD a fost solicitat de catre Spitalul Judetean Neamt pentru transportul unui barbat de 64 de ani la un spital din municipiul Iasi.


  16.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in comuna Tasca

  In jurul orei 030:28, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Tasca. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Tasca.


  15.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in in comuna Baltatesti

  In jurul orei 12:07, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, la intrarea in comuna Baltatesti. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme, in care se aflau doar conducatorii auto. Ambele autoturisme au parasit partea carosabila. In urma accidentului rutier, o persoana a ramas incarcerata. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii au intervenit pentru descarcerarea un barbat de 38 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la CPU Targu Neamt. Celalalt conducator auto, un barbat de 25 de ani, a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD, dupa care a fost transportat la CPU Targu Neamt. Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  15.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 08:42, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamt. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. In autoturism se afla doar conducatoarea autoturismului (femeie de 35 de ani). Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj de la SAJ, refuzand transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru repunerea autoturismul pe roti.


  15.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 00:57, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, parcat pe strada Mihai Viteazul din municipiul Piatra-Neamt. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la un autoturism parcat langa un bloc. Actiunea intentionata a fost stabilita ca fiind cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  14.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe DN 15, pe raza comunei Dumbrava Rosie

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15, pe raza comunei Dumbrava Rosie. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma accidentul rutier, in care au fost implicate trei autoturisme, au rezultat sase victime: 4 sunt transportate la spital iar 2 au refuzat transportul la spital dupa ce au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  14.09.2021 - Misiune de interventie pentru cautarea unei persoane in canalul de fuga al raului Bistrita pe raza comunei Costisa

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana (barbat de aproximativ 60 de ani), s-a aruncat de pe un pod in canalul de fuga al raului Bistrita, pe raza localitatii Manoaia din comuna Costisa. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie, o barca si o ambulanta SMURD dar si voluntari din cadrul SVSU Costisa. Barbatul a fost cautat de catre pompieri cu ajutorul barcii. La aceasta misiune de cautare au participat doi scafandri de la ISU Neamt si doi scafandri de la ISU Suceava. Din pacate, persoana nu a fost gasita. Cautarile persoanei inecate vor continua.


  13.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Bargauani

  In data de 13.09.2021, in jurul orei 15:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca (magazie) din localitatea Chilia, comuna Bargauani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o magazie, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la un solar. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars o magazie din lemn cu suprafata de 32 mp, bunuri materiale din interiorul magaziei, 3 mc de cherestea si 40 mp din solar (construit din lemn si acoperit cu folie de polietilena). Scanteile provenite de la un sistem de incalzire defect a fost cauza probabila de producere a incendiului. Proprietarul locuintei, in varsta de 73 de ani, a suferit usoare arsuri pe corp. Acesta a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.


  13.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de fan, in comuna Podoleni

  Prin apel la 112, in jurul orei 01:20, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de fan, in comuna Podoleni. Pentru localizarea si lichidarea incendiului intervin pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD, dar si voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu o autospeciala de stingere Au ars aproximativ 200 de baloti de fan (50 tone) asezati pe o suprafata de 200 mp, in curtea proprietarului. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului. Misiunea de stingere a durat aproximativ 10 ore.


  13.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In jurul orei 22:35, prin apel la 112, fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din comuna Bicaz Chei.


  13.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In jurul orei 19:50, prin apel la 112, fost semnalata prezenta a doi ursi (langa cariera de piatra) in comuna Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din comuna Bicaz Chei.


  13.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In jurul orei 02:00, prin apel la 112, fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din comuna Bicaz Chei.


  12.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei

  In jurul orei 00:23, prin apel la 112, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei, comuna Bicaz Chei (langa cariera de piatra) ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din comuna Bicaz Chei.


  11.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Secuieni

  In data de 11.09.2021, in jurul orei 14:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Secuieni. Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire dar si la o locuinta din vecinatate si la o anexa gospodaresca. Incendiul a fost localizat si lichidat. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunuri materiale aflate in interiorul unei camere (obiecte de mobilier, materiale textile etc). Proprietara locuintei, in varsta de 82 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.


  11.09.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Piatra Neamt

  In jurul 11:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada 1 Decembrie 1918, municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul procedeelor si echipamentelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj, unde au gasit o femeie de 65 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  11.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Tamaseni

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Tamaseni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD (TIM si EPA). Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme, in care se aflau patru persoane. Unul din cele doua autoturisme a parasit partea carosabila si a intrat intr-un sant. Doua pasagere, din acelasi autoturism, au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD, ulterior fiind transportate la CPU Roman. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  09.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bodesti

  In jurul aceleasi ore (17:10), a fost anuntat accident rutier cu 3 autoturisme in comuna Bodesti, sat Oslobeni. La locul indicat s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa de interventie. In apelul la 112 s-a specificat ca nu sunt victime. Totusi, una dintre cele 4 persoane aflate in masinile implicate prezenta un traumatism cranio-facial, fiind preluata pentru a fi transportata la spital de catre un echipaj SAJ. Victima este o femeie de 33 de ani, conducator auto al unei dintre masinile implicate. Pompierii au asigurat masurile PSI.


  09.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Horia

  Accident rutier cu autoturisme implicate, anuntat in jurul orei 17:10, in localitatea Horia. La locul indicat s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala complexa de interventie si ambulanta TIM, precum si un echipaj de la SAJ. Din accident au rezultat doua victime (conducatoarele auto), ambele femei cu varsta de 31 de ani. O victima a fost preluata de echipajul TIM si transportata la spital, cu politraumatism prin accident rutier. Cea de-a doua victima, cu traumatism membru superior drept, este asistata de SAJ.


  08.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Vanatori Neamt

  In jurul orei 18:00, a fost anuntat un accident rutier in comuna Vanatori Neamt, cu doua victime. La locul indicat s-au deplasat pompierii militari de la Detasamentul Targu Neamt cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD, precum si o ambulanta SAJ. Fortele au constatat ca autoturismul a lovit o conducta de gaz. Una dintre victime, o tanara de 16 ani, este evaluata de personalul de la Serviciul Judetean de Ambulanta. Traficul este, in acea moment, blocat pe ambele sensuri.


  08.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  Aseara, in jurul orei 23:40, prin apel la 112, fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din comuna Bicaz Chei.


  06.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bodesti

  Accident rutier - autoturism intrat intr-un cap de pod - 2 persoane ramase in autoturism, sat Oslobeni, comuna Bodesti. S-au deplasat pompierii Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de descarcerare, o autospeciala de stingere si ambulanta TIM de la Detasamentul Piatra Neamt, precum si o ambulanta 1 SAJ. La sosirea fortelor, o persoana era scoasa din autoturism, iar pentru cealalta persoana au fost necesare manevre de descarcerare. Ajunsi la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat ca un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod. In autoturism se aflau doua persoane, care au ramas incarcerate. Conducatoarea autoturismului, in varsta de 74 de ani, a fost scoasa din interiorul autoturismului de catre cetateni. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au descarcerat o femeie de 53 de ani (pasager in autoturism). Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la UPU Piatra Neamt. Cealalta victima a fost preluata de echipajul de la SAJ. In acelasi timp, militarii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  06.09.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  Aseara, in jurul orei 22:02, prin apel la 112, fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei.ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din comuna Bicaz Chei. ATENTIE! URS PERICULOS. A fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei, sat Bicaz Chei (strada Principala). Luati masuri de protectie, evitati deplasarile. Nu va apropiati de animale. Nu va expuneti la pericole. ISU NEAMT.


  05.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Cracaoani

  Prin apel la 112, a fost anuntat un incendiu la o hala in municipiul Roman, str. Nordului. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Detasamentul Roman cu 3 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiu se manifesta in interiorul halei de depozitare. Fortele actioneaza pentru localizarea si lichidarea incendiului. Incendiul s-a manifestat la o hala in care erau depozitate echipamente electrice si este lichidat. A mai ramas un echipaj sa supravegheze zona. Arderea s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 280 mp, pagubele fiind insemnate, respectiv: echipamente electrice, scule si accesorii de lucru, echipamentele de protectie si obiectele vestimentare ale angajatilor. Cauza: scurtcircuit electric.


  04.09.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in localitatea Borca

  In jurul orei 17:00, prin apel la 112, a fost anuntat un accident rutier intre doua autoturisme, cu o persoana incarcerata in localitatea Borca. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Garda de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, SVSU Borca cu autospeciala din dotare precum si SAJ Neamt cu o ambulanta. Pana la sosirea pompierilor, persoana incarcerata a fost scoasa de catre SVSU Borca si de catre participantii la trafic. In cele doua autoturisme se aflau 5 persoane. In urma accidentului au rezultat 3 victime. Persoana care a fost incarcerata este constienta si va fi transportata de catre echipajul SMURD la spital. Celelalte 2 persoane primesc ingrijiri la fata locului, deoarece au refuzat transportul la spital.


  04.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o bucatarie de vara in comuna Secuieni

  In jurul orei 15:00, prin apel la 112, a fost anuntat un incendiu intr-o gospodarie din satul Basta, comuna Secuieni, respectiv ca arde o bucatarie de vara. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Detasamentul de Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Fortele au constatat ca incendiul se manifesta generalizat si violent la bucataria de vara, existand riscul extinderii la casa aflata la mai putin de 2 metri de zona de ardere. Militarii au stins incendiul in limitele gasite. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical calificat proprietarei, in varsta de 73 de ani, care a suferit un atac de panica. Aceasta a refuzat transportul la spital. Au ars: mobilier, lenjerie aflate in bucatarie, 12 mp. acoperis asteriala din lemn invelitoare din placi de azbociment si actele de identitate. Cauza: sistem de gatit amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile si nesupravegheat.


  03.09.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs in interiorul unei centrale termice dezafectate din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 19:00, prin apel la 112, Dispeceratul ISU-Ambulanta Neamt a fost anuntat ca iese fum din interiorul unei centrale termice dezafectate din Mun. Piatra Neamt, Aleea Viorelelor. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si v-au constatat ca ard deseuri textile. Militarii au actionat pentru localizarea si stingerea incendiului.


  03.09.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane cazuta in albia unui parau in comuna Hangu

  Pomierii au fost solicitati pentru degajarea unei persoane cazuta in albia unui parau de pe teritoriul comunei Hangu sat Buhalnita in zona Bisericii. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Garda II Poiana Teiului cu o autospeciala si o ambulanta SMURD. Fortele au constatat ca persoana este, din pacate, decedata (barbat in varsta de 63 de ani).


  02.09.2021 - Misiuni de interventie ca urmre a sesizarii fumului intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Sesizare - fum in apartament in municipiul Piatra Neamt, str. Privighetorii, in jurul orei 13:40. In locuinta erau 2 copii de 13 si 16 ani care au iesit imediat. Apelul la 112 a fost facut de unul dintre ei. La locul indicat s-au deplasat 9 subofiteri de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Echipajele au constatat ca fumul provenea de la materialele combustibile (hartie) aflate intr-un vas de sticla amplasat in holul apartamentului. Cauza probabila: jarul cazut pe materialele combustibile de la betisoare parfumate (amplasate in acelasi vas de sticla).


  02.09.2021 - Misiune recunoastere/asigurare zona - balcon degradat in municipiul Piatra Neamt

  Misiune recunoastere/asigurare zona - balcon degradat (aflat la et. 1) ce risca sa cada, in municipiul Piatra Neamt, B-dul Decebal. La locul indicat s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala. Militarii iau masurile pentru limitarea accesului in zona de risc si inlaturarea elementelor de constructie instabile. A fost anuntat si ISC Neamt pentru evaluarea situatiei. Au fost indepartate elementele de constructie ce riscau sa cada.


  01.09.2021 - Misiuni de interventie la un accident rutier produs in satul Galu, comuna Poiana Teiului

  Evenimentul a fost anuntat prin apel la 112 de catre soferul unui autoturism, afirmand ca a dat peste un pieton care era intins pe sosea. Pietonul a ramas sub masina. La locul indicat s-au deplasat pompierii militari ai Garzii de interventie Poiana Teiului cu autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD, precum si o ambulanta de la SAJ. Fortele au constatat ca barbatul aflat sub autoturism este, din nefericire, decedat.


  31.08.2021 - Misiune pentru salvarea unei persoane care a ramas blocata la inaltime pe o schela in strandul din municipiul Roman

  In aceasta seara, pompierii romascani au fost alertati pentru salvarea unei persoane care a ramas blocata la inaltime pe o schela in strandul din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat 7 subofiteri cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD. Fortele au coborat un copil in varsta de 13 ani de pe elementele metalice ale unei scene, aflat la o inaltime de aproximativ patru metri. Minorul nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.


  30.08.2021 - Misiune de interventie degajarea unei persoane dintr-o fantana de pe teritoriul comunei Gadinti

  Prin apel la 112, a fost solicitat ajutorul pompierilor pentru degajarea unei persoane dintr-o fantana de pe teritoriul comunei Gadinti. La interventie s-au deplasat pompierii de la Detasamentele Roman si Piatra Neamt, care au constatat ca persoana in varsta de 70 de ani, fara semne vitale, se afla la o adancime de aproape 8 metri in fantana cu diametrul de aproximativ 30 de cm. Avand in vedere diametrul mic, operatiunile s-a desfasurat cu mare dificultate, persoana fiind scoasa dupa aproximativ 2 ore si jumatate.


  28.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Baltatesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 08:53, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe raza comunei Baltatesti. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme, rezultand trei victime, neincarcerate. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma coliziunii, un autoturism a parasit partea carosabila. Conducatorul unui autoturism a fost preluat de membrii echipajului SMURD si transportat la CPU Targu Neamt. Alte doua persoane (din celalalt autoturism implicat in accident), au fost preluate de echipajele de la SAJ si transportate la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.