Interventii în situații de urgență

 • 29.05.2020_Misiune de salvare a unui barbat cazut intr-o fantana din comuna Bodesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 18.22, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazute intr-o fantana din localitatea Bodesti. Pentru scoaterea persoanei cazute in fantana au intervenit doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD TIM si pompieri voluntari din cadrul SVSU Bodesti.
  Fortele de interventie au scos din fantana (aproximativ 8 m adancime) un barbat de aproximativ 80 de ani. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, dupa care a fost transportat la spital.


  Misiune de asanare pirotehnica in comuna Raucesti

  Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit miercuri, 3 iunie, pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 60 mm, descoperita pe timpul executarii unor lucrari agricole sezoniere de catre o femeie de 51 de ani din comuna Raucesti.
  Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai descoperit alte munitii sau elemente de munitie.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior.
  Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


  30.05.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 12.45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt, cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj de la SAJ.
  Pompierii au intrat in apartamentul situat la primul etaj cu ajutorul scarii culisabile, pe geamul de la balcon. Militarii au fost gasit un barbat (79 ani) cazut in locuinta.
  Echipajul de la SAJ a preluat persoana si a transportat-o la CPU Targu Neamt.


  31.05.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Damuc

  In jurul orei 3.53, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in localitatea Huisurez, comuna Damuc. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si un camion. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM si un echipaj de la SAJ.
  In urma accidentului rutier au rezultat 2 victime, din care una incarcerata. Persoana aflata in dreapta soferului (barbat 25 ani) incarcerat avea leziuni incompatibile cu viata. Conducatorul auto ( barbat 25 ani) a suferit un traumatism cranio- cerebral. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital.


  31.05.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, in jurul orei 02.35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu 2 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei case (in constructie).
  In urma incendiului au ars aproximativ 12 mp din acoperisul casei si 5 mc de lemn pentru constructii.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata. Nu au fost victime.


  31.05.2020_Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, in jurul orei 02.35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu 2 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei case (in constructie).
  in urma incendiului au ars aproximativ 12 mp din acoperisul casei si 5 mc de lemn pentru constructii. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata. Nu au fost victime.


  02.06.2020_Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din comuna Pangarati

  Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Oantu, comuna Pangarati. Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Pangarati. Pana la ajungerea pompierilor, voluntarii au scos o femeie (83 ani) din locuinta cuprinsa de flacari, din pacate decedata. Incendiul a fost localizat si se intervine pentru lichidarea lui. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si intr-o camera. Incendiul a fost lichidat. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 40 mp, bunurile materiale aflate in bucatarie si documente de identitate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.


  02.06.2020_Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din municipiul Roman

  in jurul orei 12.45, pompierii de la Detasamentul Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman. Incendiul se manifesta in interiorul unei locuinte, intr-o camera. in urma incendiului au ars obiecte de mobilier, doua covoare si articole de imbracaminte.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (sigurante fuzibile supradimensionate). Proprietara, in varsta de aproximativ 81 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit asistenta medicala la locul interventiei de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.
  printListeaza articolul