Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN OCTOMBRIE 2022.

  1. 01.10.2022 - Misiune de intervenție ca urmare a exploziei unei butelii într-o casă din comuna Secuieni

  În această dimineață, în jurul orei 07:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii a unei butelii într-o casă în localitatea Butnărești din comuna Secuieni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ din Roman.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că a avut loc o explozie, neurmată de incendiu într-o anexă gospodărescă (bucătărie de vară). În urma exploziei s-a prăbușit un perete și acoperișul anexei gospodărești. Explozia a surprins și o femeie de 63 de ani, care a fost evacuată de rude până la sosirea forțelor de intervenție. Femeia, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și traumatisme, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  Evenimentul s-a produs din cauza acumulărilor de gaze provenite de la o butelie ce era amplasată în anexa gospodărească.

  2. 03.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra Neamț

  Pompierii nemțeni au fost înștiințați prin e-call la ora 15:21 despre producerea unui accident rutier pe strada General Dăscălescu în municipiul Piatra Neamț.
  La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme (dintre care două erau parcate). Conducătorul auto, un bărbat de 53 de ani, semicoștient, a fost evacuat de pompieri din autoturism. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  3. 04.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Roman

  Aseară, în jurul orei 19:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Mihail Kogălniceanu în municipiul Roman.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialelor, au pătruns în apartament și au constatat că fumul provenea de la o oală uitată pe aragazul în funcţiune. În interiorul unei camere, pompierii au găsit o femeie de aproximativ 67 de ani care dormea. Femeia a refuzat asistența medicală oferită de echipajul SMURD.
  Concomitent cu misiunea de căutare-salvare a persoanei aflată în apartament, pompierii au îndepărtat oala de pe aragaz și au acționat pentru evacuarea fumului din apartament și de pe casa scării.
  Evenimentul s-a produs din cauza aparatului de gătit lăsat nesupravegheat.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

  4. 04.10.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 10:03, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Ecaterina Teodoroiu în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la al doilea etaj. În interiorul unei camere a fost găsită o femeie de 80 de ani, căzută și conștientă. Aceasta a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.

  5. 04.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Dochia

  La ora 08:50, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Dochia.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de Lucru Roznov, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și SVSU Dochia.
  Incendiul s-a manifestat generalizat la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars anexa gospodărească și bunurile aflate în interiorul acesteia (obiecte de mobilier, materiale textile și documente).
  Proprietara locuinței, o femeie de 87 ani, a suferit un atac de panică. Acesteia i s-au acordat îngrijiri medicale la locul evenimentului de către membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

  6. 06.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în municipiul Piatra Neamț

  La ora 02:33, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Ioan Slavici în municipiul Piatra Neamț. Incendiul se manifesta generalizat la trei anexe gospodărești și la acoperișul casei.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței, s-au autoevacuat două persoane, o femeie și un băiat de 15 ani (mamă și fiu).
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars cele trei anexe gospodărești construite din lemn pe o suprafață de 60 mp, 4 mc de lemn de foc, bunurile materiale dintr-o cameră, acoperișul (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 mp și bunurile materiale depozitate în pod.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jar sau scântei purtate de vânt și căzute pe materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  7. 06.10.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Roman. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 49 de ani la IBCV din municipiul Iași.

  8. 06.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Oniceni

  În jurul orei 16:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Solca din comuna Oniceni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Oniceni și Punctul de lucru Poienari.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei anexe gospodărești unde erau depozitate caturi (cutii pentru depozitarea mierii) pentru stupi de albine.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 100 de caturi.
  Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  9. 07.10.2022 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs

  La ora 12:40 a fost semnalată prezența unui urs în orașul Bicaz, pe strada Barajului (spre Izvorul Muntelui). A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  10. 08.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Gârcina

  La ora 23:43, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă de pe strada Episcop Melchisedec în comuna Gârcina.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără, la acoperișul, mansarda și în două camere ale locuinţei, precum și la anexele gospodărești.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat pentru căutarea-salvarea persoanelor ce s-ar fi putut afla în locuință. Într-una din camerele locuinței se afla o femeie de 79 de ani care a fost evacuată de pompieri. Aceasta a fost asistată la locul evenimentului de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
  Incendiul a produs importante pagube: au ars acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 180 mp, mansarda cu toate bunurile materiale din interiorul acesteia, aparate electrocasnice, articole vestimentare, obiecte de mobilier și materiale textile din cele două camere de la parter, două anexe gospodărești (alipite de casă) cu o suprafață de 60 mp, o magazie cu 20 mc lemne de foc, un adăpost pentru animale în care se aflau 6 iepuri și 30 de pasări.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.
  Alte două persoane, cu atacuri de panică, au fost asistate medical la locul producerii evenimentului de echipajul SMURD.

  11. 10.10.2022 - Misiune de intervenție ca urmare a degajării de dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a mustului depozitat într-un beci din comuna Cândești

  La ora 12:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în localitatea Vădurele din comuna Cândești două persoane sunt căzute în beciul unei locuințe. Acest lucru s-a produs din cauza degajării de dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a mustului (depozitat în beci).
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, Punctul de lucru Roznov, SVSU Cândești și SAJ Piatra Neamț.
  Pompierii, echipați cu aparate pentru respirat, au scos din beci două persoane. Victimele, doi bărbați de 68 și 45 de ani, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la UPU Piatra Neamț.

  12. 11.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pângărați

  La ora 12:16, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Pângărăcior din comuna Pângărați. Un autoturism în care se aflau două persoane (un bărbat de 42 de ani și o femeie de 64 de ani) a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în pârâul Pângărăcior.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane s-au autoevacuat. Ambele persoane au refuzat asistența medicală oferită de echipajul SMURD TIM.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  13. 13.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  În jurul orei 03:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E85 - DN 2, în comuna Săbăoani. În accidentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un autoturism în care se aflau 6 persoane. În urma evenimentului autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un lan de porumb.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD), SAJ (trei echipaje cu ambulanțe, dintre care una cu medic) și IPJ.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul autoutilitarei s-a autoevacuat, iar un pasager din autoturism a fost scos de către participanții la trafic.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în autoturismul răsturnat se află patru persoane încarcerate, în stare de inconștiență.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru descarcerarea celor patru victime, doi adulți și doi copii.
  Imediat după ce au fost scoase din autoturism, echipajele SAJ și SMURD au preluat victimele și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, nicio persoană nu a răspuns acestor manevre, medicul de pe ambulanța SAJ declarând decesul acestora (bărbat de 35 de ani, femeie de 30 de ani și doi copii de 9 și 11 ani).
  Un băiat de 14 ani, pasager în autoturism, a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la CPU Roman.
  Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 57 de ani, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 19.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, la ora 10:31 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Poiana Teiului pe DN 15 B (la ieșirea din localitatea Petru Vodă). Un autoturism, în care se aflau două persoane, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de podeț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SAJ Ceahlău.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane au fost scoase din autoturism de către participanții la trafic. Cele două persoane, un bărbat de 42 de ani și o femeie de 40 de ani, au fost preluate de echipajul SAJ și transportate la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 19.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  Prin apel la 112, la ora 13:44 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în orașul Târgu Neamț, pe strada Mărășești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și un autotren.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele patru persoane implicate in evenimentul rutier s-au autoevacuat. Conducătorul unui autoturism, un bărbat de 70 de ani, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  16. 19.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Gâdinți

  Prin apel la 112, la ora 13:58, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Gâdinți.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gâdinți.
  Ajunse la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în podul casei, în jurul coșului de fum.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 2 mp de scândură din componența podului și 2 mp lambriu din pvc de pe tavan.
  O femeie de 65 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată de echipajul SMURD la locul evenimentului dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  17. 19.10.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în orașul Târgu Neamț

  Prin apel la 112 la ora 18:33, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Ștefan cel Mare din orașul Târgu Neamț. Apelul a fost efectuat de fratele unui bărbat care nu răspunde la telefon și nici la ușă.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat prin balcon în apartamentul situat la al doilea etaj. Într-una din camere a fost găsit un bărbat de 78 de ani fără semne vitale.

  18. 20.10.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Roman. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 69 de ani la IBCV din municipiul Iași.

  19. 20.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autocamion în orașul Târgu Neamț

  În jurul orei 15:55, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la un autocamion pe strada Independenței în orașul Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la cabina unui autocamion parcat în curtea unui operator economic.
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere.
  După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a acestuia ca fiind scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  20. 20.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Văleni

  La ora 22:50 pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Moreni din comuna Văleni. Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul celor trei camere ale casei.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Văleni.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp și bunurile materiale din cele trei camere (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, documente).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  21. 21.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra Neamț

  La ora 14:36, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial de pe strada 1 Decembrie în municipiul Piatra Neamț. Incendiul se manifesta la compartimentul motor al unui autoturism.
  La locul producerii evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  22. 21.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Podoleni

  În această seară, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier în comuna Podoleni. Un autoturism a trecut peste o persoană ce se afla pe partea carosabilă.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov și SAJ Piatra Neamț.
  S-a acționat pentru extragerea persoanei de sub autoturism. Din păcate bărbatul de 62 de ani nu prezenta semne vitale, medicul de pe ambulanța SAJ declarând decesul.

  23. 21.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost pentru plante furajere în comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, la ora 17:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un adăpost pentru plante furajere în localitatea Bistrița, comuna Alexandru cel Bun.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț, SVSU Alexandru cel Bun și Ocolul Silvic Vaduri.
  Incendiul s-a manifestat generalizat la o anexă a Mănăstirii Bistrița, un adăpost pentru plante furajere cu o suprafață de 400 mp, cu posibilitatea propagării la fondul forestier.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, iar misiunea a durat pe tot parcursul nopții.
  Incendiul a fost lichidat a doua zi, în jurul orei 12. Au ars: acoperișul (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 500 mp, 100 t de plante furajere, bunuri materiale aflate în încăperile de la parterul clădirii (obiecte de mobilier, materiale textile), o remorcă tractor, 50 ml de gard, dar și câteva construcții din lemn destinate pentru adăpostirea animalelor.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

  24. 24.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Trifești

  În această dimineață, în jurul orei 06:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Trifești. Un autoturism, în care se aflau trei persoane, după ce a lovit un cap de podeț s-a răsturnat pe partea carosabilă.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele trei persoane s-au autoevacuat. Doi bărbați (17 și 28 de ani) și o femeie (38 de ani) au fost preluați și transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, aceștia au îndepărtat autoturismul de pe partea carosabilă.

  25. 24.10.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 16:00, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un nou născut (de 4 zile) la Maternitatea Cuza Vodă, în municipiul Iași.

  26. 26.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Agapia

  Prin apel la 112, la ora 12:08, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Agapia. În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau opt persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui băiat de 13 ani, ulterior transportându-l la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  27. 26.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Ștefan cel Mare

  Prin apel la 112, la ora 14:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DJ 208 G, în comuna Ștefan cel Mare. O autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto a lovit un cap de podeț și s-a răsunat pe o parte.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Conducătorul auto, un bărbat de 27 ani, a primit îngrijiri medicale îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  28. 26.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dobreni

  La ora 12:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15, în comuna Dobreni. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Cele trei persoane ce se aflau în autoturisme au rămas încarcerate.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor trei persoane. Din păcate, conducătorii celor două autoturisme nu prezentau semne vitale.
  Din interiorul unui autoturism a fost descarcerată și femeie de 67 de ani. Aceasta a fost preluată, în stare gravă, de un echipaj de la SAJ și transportată la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  De asemenea, după ce colegii de la IPJ vor efectua cercetările cu privire la producerea accidentului, se va acționa pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.
  Traficul este blocat pe ambele sensuri.

  29. 28.10.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 16:50, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 24 de ani la un spital din municipiul Târgu Mureș.

  30. 29.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă în comuna Răucești

  La ora 16:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă în localitatea Răucești.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Răucești.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la două anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la locuința aflată în imediata apropiere.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars două construcții din lemn (una compartimentată pentru depozitarea plantelor furajere, porumbului și a lemelor de foc și o magazie) pe o suprafață de 50 mp, 300 kg plante furajere și diverse bunuri depozitate în interiorul acestora.
  Proprietara locuinței, o femeie de 67 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Târgu Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  31. 29.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pângărați

  În jurul orei 22:30, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Stejaru din comuna Pângărați. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un microbuz ce transporta un autoturism pe o platformă. În microbuz se aflau 9 persoane, iar în autoturism se aflau două persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA).
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că autoturismul a părăsit partea carosabilă, iar platforma cu autoturismul era răsturnată. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Trei bărbați (20, 24 și 59 de ani) au primit îngrijiri medicale de la membrii echipajelor SMURD, dar au refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  32. 30.10.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  În această după amiază la ora 14:21, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui accident rutier în localitatea Vaduri din comuna Alexandru cel Bun. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șase persoane. O persoană, pasager într-unul dintre autoturisme a rămas încarcerată.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice au scos dintr-un autoturism o femeie de 47 de ani.
  Cinci persoane, doi bărbați și trei femei au primit îngrijiri medicale de la membrii echipajelor SMURD și SAJ după care au fost transportate la UPU Piatra Neamț.
  De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  33. 30.10.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 15:22, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe bulevardul Republicii în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de la Detașamentul Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au acționat pentru deblocarea ușii apartamentului situat la etajul patru. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 67 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  34. 30.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale în comuna Răucești

  La ora 00:45, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la un adăpost pentru animale în comuna Săvinești. Incendiul se manifesta la un adăpost pentru animale și la o magazie ce făceau parte dintr-o construcție în forma literei U și la o bucătărie de vară cu posibilitatea propagării la trei locuințe.
  La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Roznov (o autospecială de stingere) și SVSU Săvinești.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea incendiului și îndepărtarea pericolului de propagare la locuința corp comun cu anexele la care se manifesta incendiul și la celelalte două locuințe învecinate (dintre care una P+1).
  Din interiorul anexelor au fost evacuate trei butelii care prezentau risc de explozie.
  Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore de intervenție. Au ars 100 mp din acoperișul construcției în formă de U (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă), 70 mp din acoperișul bucătăriei de vară scule electrice, o betonieră, 10 baloți de fân, 3 mc de lemn, 500 kg de cereale, un frigider, o mașină de spălat haine și alte bunuri materiale.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  35. 31.10.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă în comuna Vânători Neamț

  În această dimineață, în jurul orei 06:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă în localitatea Nemțișor, din comuna Vânători Neamț.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodarești (bucătărie de vară).
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Neamț (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) împreună cu membri ai SVSU Vânători Neamț.
  A ars anexa gospodărească cu suprafața de aproximativ 10 mp și bunurile materiale aflate în interiorul acesteia.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.


  Compartimentul Informare și relații publice