Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN SEPTEMBRIE 2022.

  1. 01.09.2022 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs

  La ora 08:21, prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicazu Ardelean. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  2. 01.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Trifești

  La ora 11:55 prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Trifești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Trifești.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului comun al unei locuințe și unei anexe, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o altă anexă gospodărească.
  Din interiorul locuinței și anexei pompierii au scos două butelii care prezentau risc de explozie.
  Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 mp și bunuri materiale aflate în interiorul anexei.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 73 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a fost asistat de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
  Incendiul s-a produs din cauza aparatului de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat.

  3. 01.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în orașul Târgu Neamț

  În jurul orei 16:30 prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Ștefan cel Mare în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au alocat forțe și mijloace de la Detașamentul Târgu Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Târgu Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării și la acoperișul comun al unei case și unei anexe gospodărești cu posibilitate de propagare la întreaga construcție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: 160 mp din acoperișul construcției, documente de identitate precum și bunuri materiale din interiorul bucătăriei (articole de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și articole de uz casnic).
  Proprietara locuinței, o femeie de 56 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Târgu Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  4. 02.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Bahna

  Prin apel la 112, la ora 04:36 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Liliac din comuna Bahna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Bahna și Moldoveni.
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case și la două anexe gospodărești (o bucătărie de vară și un adăpost pentru animale), precum și la acoperișul unei case învecinate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: casa și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 150 mp cu bunurile din interior, aproximativ 250 kg de lemne de foc, 35 de pui și un câine. Acoperișul casei învecinate a ars pe o suprafață de aproximativ 15 mp.
  Din interiorul casei pompierii au evacuat 3 butelii.
  Intervenția a fost îngreunată de accesul dificil al autospecialelor la locul producerii evenimentului, fiind necesară efectuarea unor linii de furtun pe o distanță de 150 m.
  Proprietara locuinței, o femeie de 74 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată de membrii echipajului SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  5. 02.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pipirig

  La ora 13:04, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 B în comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Pipirig, Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SAJ Târgu Neamț.
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a căzut de pe pod în albia râului Ozana. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  6. 06.09.2022 - Misiune de intervenție pentru salvarea unei persoane căzută în pădure în orașul Târgu Neamț

  La ora 10:08, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a căzut în pădurea din spatele Cetății Neamțului, în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Pompierii au găsit în pădure, în locul indicat, un bărbat căzut, conștient. Acesta a fost preluat cu ajutorul tărgii UT 2000 și transportat la ambulanța SMURD.
  Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost transportat de ambulanța SMURD la CPU Târgu Neamț.

  7. 06.09.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra-Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 53 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  8. 06.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Făurei

  În jurul orei 10:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Budești din comuna Făurei. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Făurei și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară) care era lipită de locuință.
  Până la sosirea pompierilor militari, membrii SVSU au acționat pentru localizarea incendiului evitând propagarea acestuia la locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru lichidarea incendiului în urma căruia a ars anexa gospodărească cu o suprafață de aproximativ 40 mp cu bunurile aflate în interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, obiecte de uz casnic etc.).
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.
  Proprietara locuinței, o femeie de 62 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată de membrii echipajului SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

  9. 07.09.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane prinsă într-o balastieră în comuna Gherăești

  În jurul orei 11:00, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a fost prinsă într-un utilaj dintr-o balastieră în comuna Gherăești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri Roman și Piatra Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD TIM) și SVSU Gherăești.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că un bărbat a fost prins sub pietriș în cuva unui utilaj de sortare a balastului.
  Pompierii au acționat pentru scoaterea bărbatului din interiorul cuvei și îndepărtarea balastului. Din păcate, bărbatul de 47 de ani nu prezenta semne vitale.

  10. 09.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Girov

  La ora 21:10, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 în localitatea Turturești. Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.
  Până la sosirea forțelor de intervenție două persoane ce se aflau în autoturism s-au autoevacuat. Persoanele, o femeie de 52 de ani și un bărbat de 54 de ani au primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD TIM, ulterior fiind transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  11. 09.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Poienari

  La ora 21:36, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Poienari.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Poienari și Punctul de lucru Poienari al Detașamentului de pompieri Roman.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă în interiorul anexei gospodărești (bucătărie de vară) cu posibilitatea propagării la locuința aflată la o distanță de aproximativ un metru.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile, o tonă de plante furajere, 400 kg de cereale, o drujbă și 40 mp din tavanul construcției. Din păcate în incendiu a ars și un câine.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

  12. 10.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Roman

  În jurul orei 16:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism staționat pe strada Primăverii în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism. Incendiul a fost localizat de cetățeni, autoturismul fiind îndepărtat de lângă gardul unui imobil.
  Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  13. 10.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Poienari

  În jurul orei 20:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Poienari. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Stănița.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul unei anexe gospodărești (adăpost pentru animale) cu posibilitatea propagării la o locuința învecinată și la o anexă gospodărească (fânărie).
  Din interiorul adăpostului pentru animale au fost evacuate cinci păsări și doi porci.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars acoperișul anexei (construit din astereală din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 70 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost trăsnetul.
  Nu au fost victime.

  14. 11.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pângărați

  În jurul ora 14:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Pângărați. În evenimentul rutier au fost implicate patru autoturisme în care se aflau 10 persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.
  O femeie în vârstă de 24 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ.

  15. 11.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 14:50, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre faptul că se simte miros de fum într-un bloc de locuințe de pe Bulevardul Republicii în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.
  Pompierii au constatat că dintr-un apartament situat la primul etaj se degajă fum. Incendiul s-a manifestat la nivelul unui aragaz, unde ardea o oală cu mâncare. A fost îndepărtată oala de pe aragaz și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului.
  Nu au fost persoane evacuate și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  16. 11.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  La ora 10:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Vânători Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau șase persoane. În urma evenimentului rutier persoană a rămas încarcerată.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat în vârstă de 67 de ani, pasager într-un autoturism. Aceasta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.
  Alte două persoane, au necesitat îngrijiri medicale. Două femei de 49 și 70 de ani au fost preluate de un echipaj de la SAJ în vederea transportului la CPU Târgu Neamț.
  Militarii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  17. 12.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în orașul Roznov

  La ora 03:00, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la un autoturism aflat în parcarea din fața Primăriei în orașul Roznov. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la compartimentul motor al unui autoturism parcat, cu posibilitatea propagării la alte două autoturisme din imediata apropiere.
  Pompierii din cadrul Punctului de lucru Roznov au intervenit cu o autospecială de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars partea din față a autoturismului, fiind deteriorate farurile, capota, compartimentul motor, parbrizul și bordul.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  18. 12.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la două autoturisme în orașul Târgu Neamț

  La ora 14:08, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la două autoturisme din curtea unui imobil de pe strada Tăbăcari în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum la patru autoturisme dezmembrate cu posibilitatea propagării la alte autoturisme amplasate în apropierea acestora.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars în totalitate cele patru autoturisme.
  Proprietarul autoturismelor, un bărbat de 26 de ani, a suferit ușoare arsuri la nivelul membrului superior drept. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  19. 13.09.2022 - Misiune de intervenție pentru acordarea îngrijirilor medicale unui copil în municipiul Piatra Neamț

  La ora 18:57, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre faptul că un copil de aproximativ doi ani a căzut de la fereastra unui apartament situat la etajul patru într-un bloc de locuințe de pe strada Fermelor în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD TIM din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
  Ajunși la locul producerii evenimentului, membrii echipajului SMURD TIM au găsit un băiat în vârstă de aproximativ doi ani, conștient, cu semne vitale. Acesta a fost preluat și transportat la UPU Piatra Neamț.

  20. 13.09.2022 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs

  În jurul orei 20:45, a fost semnalată prezența unui urs pe DN 15, în comuna Hangu. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  21. 18.09.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra-Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 82 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  22. 18.09.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra-Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 30 de ani la Spitalul de Neurochirurgie, în municipiul Iași.

  23. 19.09.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii nemțeni au intervenit în următoarele situații:
  - pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil se strada Aleea Tiparului, în municipiul Piatra Neamț;
  - pentru degajarea unui stâlp de telefonie rupt pe strada Constantin Borș, în municipiul Piatra Neamț;
  - pentru degajarea unui arbore căzut pe firele de electricitate pe bulevardul General Dăscălescu, în municipiul Piatra Neamț;
  - pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil pe DN 15C în localitatea Gârcina;
  - pentru degajarea unui arbore căzut în municipiul Piatra Neamț, str. Poiana Teiului;
  De asemenea, serviciile voluntare pentru situații de urgență au intervenit în următoarele situații:
  - pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil în localitatea Stejaru din comuna Pângărați;
  - pentru îndepărtarea unei crengi căzută pe firele de iluminat public în municipiul Roman;
  - pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil pe DN 12C în comuna Bicaz Chei;
  - pentru îndepărtarea unei crengi căzute pe firele de electricitate în comuna Borca;
  - pentru îndepărtarea unui stâlp de telefonie care stătea să cadă pe partea carosabilă în comuna Bârgăoani;
  - pentru îndepărtarea unui stâlp de telefonie rupt care stătea să cadă pe partea carosabilă în comuna Podoleni;
  - pentru îndepărtarea unui copac căzut pe partea carosabilă pe DJ 155I în comuna Păstrăveni;
  - pentru îndepărtarea unui copac căzut pe partea carosabilă pe DJ 155F în orașul Bicaz.

  24. 20.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 B în satul Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. Accidentul rutier s-a produs între două TIR-uri în care se aflau doar conducătorii auto. La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului și o ambulanță de la SAJ Ceahlău.
  În urma evenimentului rutier produs între cele două TIR-uri (unul încărcat cu lemne și unul gol) o persoană a fost aruncată din cabina autotrenului pe partea carosabilă.
  Pompierii au acționat imediat pentru acordarea manevrelor de resuscitare unui bărbat în vârstă de aproximativ 43 de ani. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia de membrii echipajului SAJ.
  Celălalt conducător auto, un bărbat de 30 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  Lucrători de la SDN vor acționa pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  25. 20.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Secuieni

  În jurul orei 10:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Secuienii Noi din comuna Secuieni. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Accidentul rutier s-a produs între un autoturism și o autoutilitară în care se aflau trei persoane. Cu ajutorul tărgii lopată, pompierii au intervenit pentru scoaterea conducătorului auto din autoutilitară. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  26. 20.09.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 15:30, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Viforului în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.
  Pompierii au intrat în apartamentul situat la parterul blocului și au găsit în interior un bărbat în vârstă de 60 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  27. 20.09.2022 - Misiune pirotehnică în comuna Ion Creangă

  Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea unui proiectil perforant trasor de calibru 47 mm și a unei bombe de aruncător de calibru 82 mm.
  Muniția a fost descoperită pe timpul desfășurării unei ședințe de pregătire de specialitate în teren, în comuna Ion Creangă, în pădurea Arinosu.
  Elementele de muniție, ce provin din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  28. 21.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Sagna

  Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Vulpășești din comuna Sagna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Sagna și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară) lipită de casa de locuit.
  Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și 15 mp din planșeul construcției.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată).
  Nu au fost victime.

  29. 22.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  La ora 10:35, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în orașul Târgu Neamț (varianta spre Timișești). Un autoturism în care se afla doar conducătoarea auto, o femeie de aproximativ 28 de ani, a părăsit partea carosabilă, a lovit un branșament de gaz și a intrat într-un post transformare electric. La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că în urma producerii evenimentului rutier, conducătoarea autoturismului a rămas încarcerată. Imediat pompierii au acționat, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialelor, pentru scoaterea victimei din autoturism. Aceasta a fost preluată de echipajul de la SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț.
  Concomitent cu acțiunile pentru salvarea victimei s-a acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  La fața locului au fost solicitate și echipe de intervenție de la operatorii de furnizare a gazelor si energiei electrice, pentru remedierea defecțiunilor.

  30. 22.09.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane din apele râului Bistrița în comuna Dumbrava Roșie

  La ora 13:04, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre faptul că se observa trupul unei persoane în apele râului Bistrița, în localitatea Cut din comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD.
  Pompierii au acționat pentru scoaterea trupului unui bărbat în vârstă de 70 ani ce nu prezenta semne vitale.

  31. 23.09.2022 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs

  La ora 07:54, prin apel la 112, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Neagra din comuna Tașca.
  ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  32. 23.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în municipiul Piatra Neamț

  La ora 02:07, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Terasei în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și mansarda unei case, dar și la acoperișul altei case aflată în imediata vecinătate.
  Din interiorul casei au fost evacuate de către un vecin cinci persoane (doi adulți și trei copii).
  Proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 33 de ani a suferit un atac de panică și ușoare intoxicații cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra Neamț.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul și mansarda unei case pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunurile materiale aflate în camerele de la mansardă și într-o cameră de la parter, documente, un autoturism (parcat într-un garaj de lângă casă) și acoperișul celeilalte case pe o suprafață de 100 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric produs la autoturism.

  33. 23.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în comuna Negrești

  La ora 22:58, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism situat pe strada Coșeri în comuna Negrești. La locul solicitării s-au deplasat membrii ai SVSU Negrești și pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.
  Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor al unui autoturism parcat lângă gardul unei gospodării.
  Pompierii voluntari împreună cu proprietarul autoturismului au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Ajunși la locul solicitării pompierii au constatat că incendiul ce s-a manifesta la compartimentul motor al autoturismului, a distrus parbrizul și caroseria din față a autoturismului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  34. 24.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Doljești

  La ora 14:21, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Doljești din comuna Doljești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Doljești și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul se manifesta în holul unei case de locuit cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia au ars: tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 3 mp, un dulap și tabloul de siguranțe.
  Proprietara locuinței, o femeie de 45 ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată la locul evenimentului de membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

  35. 25.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  La ora 07:41, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Progresului în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere, o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD.
  Ajunse la locul solicitării forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta în camera unui apartament situat la parterul unui bloc. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile din interiorul camerei.
  În interiorul apartamentului nu se aflau persoane.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

  36. 25.09.2022 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui zimbru

  La ora 11:52 a fost semnalată prezența unui zimbru în localitatea Târpești din comuna Petricani.
  ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost observat zimbrul.

  37. 25.09.2022 - Misiune pirotehnică în comuna Brusturi

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Brusturi pentru asanarea mai multor elemente de muniție.
  Un tânăr de 19 de ani, cu ajutorul unui detector de metale, a descoperit o bombă de aruncător de calibru 82 mm și 17 cartușe de calibru 7,62 mm.
  Echipa pirotehnică, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, a cercetat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp și a mai descoperit 2 bombe de aruncător de calibru 82 mm și un focos pentru grenade de mână.
  Muniția descoperită, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  38. 26.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Gârcina

  La ora 23:45, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Almaș din comuna Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, atât la acoperișul cât și în interiorul unei case. Din interiorul casei, două femei și un bărbat s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 mp și bunurile materiale din interiorul acesteia (obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte, documente etc.).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire.
  Nu au fost victime.

  39. 26.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Mircești

  La ora 10:56, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în comuna Mircești din județul Iași. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un autotren în care se aflau doar conducătorii auto.
  La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și ISU Iași.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat de 74 de ani ce nu prezenta semne vitale.
  Concomitent cu misiunea de scoatere a persoanei încarcerate, s-a intervenit și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  Conducătorul TIR-ului, un bărbat de 25 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD TIM Roman, dar a refuzat transportul la spital.

  40. 26.09.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane din apele râului Bistrița în comuna Săvinești

  În jurul orei 11:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în comuna Săvinești, în apele canalului de fugă a râului Bistrița se observă trupul unei persoane. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD TIM.
  Pompierii au scos din apă trupul unui bărbat ce nu prezenta semne vitale.
  Colegii din cadrul IPJ vor stabili identitatea persoanei.

  41. 27.09.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  Prin apel la 112, în jurul orei 10:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe centura ocolitoare a municipiului Roman. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele trei persoane implicate în evenimentul rutier s-au autoevacuat. Doi bărbați, de 54 și 64 de ani, din același autoturism, au fost preluați de echipajele medicale sosite la locul solicitării (SMURD TIM și SAJ) și transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  42. 27.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 14:06, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Sătencei în comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Din interiorul camerei, pompierii au evacuat o butelie de gaz care prezenta risc de explozie.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: elemente de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, ușa și ferestrele camerei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.
  Nu au fost victime.

  43. 29.09.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Dochia

  Prin apel la 112, la ora 09:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Dochia. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM.
  Incendiul se manifesta în toate cele trei camere ale locuinței, în focare distincte. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 62 de ani a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM deoarece prezenta o plagă la nivelul abdomenului, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată (folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul).

  Compartimentul Informare și Relații Publice