Interventii în situații de urgență

 • 01.07.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tamaseni

  Prin apel la 112, in jurul orei 00.38, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Tamaseni.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat. In interiorul locuintei a fost gasit un barbat de aproximativ 63 de ani, din pacate decedat.
  A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 50 mp si bunurile materiale aflate in interiorul locuintei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).


  29 - 30.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu/rosu

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis catre membrii CJSU si CLSU sase atentionari/avertizari primite de la Administratia Nationala de Meteorologie - Centrul Regional de Meteorologie Moldova si Administratia Nationala ,,Apele Romane".
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.
  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  - evacuarea apei din doua curti, in localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - evacuarea apei dintr-o curtte si un beci, in municipiul Piatra Neamt, str. Plopului si str. Petru Movila. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt doua autoturisme de serviciu si doua motopompe;
  - decolmatarea unui podet pe DN 12C din localitatea Bistrita, comuna Alexandru cel Bun. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, un autoturism de serviciu si doua motopompe transportabile;
  - evacuarea apei dintr-un garaj din localitatea Turturesti, comuna Girov. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - indepartarea unui arbore cazut pe firle de energie electrica si carosabil la Batca Doamnei. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala complexa de interventie.
  Serviciile voluntare pentru situatii de urgenta au intervenit pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate asfel:
  - BMSU Piatra Neamt a intervenit pentru indepartarea unui copac din albia paraului Borzogheanu in mun. Piatra Neamt
  - SVSU Bicaz a intervenit pentru inlaturarea unui arbore cazut pe drumul spre Izvorul Alb;
  - SVSU Girov a intervenit pentru indepartarea unor stalpi de telefonie fixa cazuti pe carosabil pe DJ 157H in localitatea Danesti si decolmatarea santurilor si podetelor in loc. Turturesti;
  - SVSU Alexandru cel Bun a intervenit pentru inlaturarea unui arbore cazut pe DJ 157C in localitatea Bisericani;
  - SVSU Alexandru cel Bun a intervenit cu un buldoexcavator pentru decolmatarea unui podet infundat pe DN 12C in localitatea Bistrita;
  - SVSU Garcina a intervenit pentru inlaturarea unui arbore cazut pe DN 15C in localitatea Almas;
  - SVSU Roznov a intervenit pentru indepartarea unor stalpi de telefonie fixa cazuti pe carosabil in localitatea Roznov pe DJ 156A;


  29.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Razboieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 00.41, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Razboienii de Jos, comuna Razboieni.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere de la SVSU Razboieni.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o casa nelocuita.
  A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunuri materiale aflate in interiorul locuintei.
  Nu au fost victime.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric defect).


  27.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un operator economic, ce colecta fier vechi, din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic, ce colecta fier vechi, din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman.
  Incendiul se manifesta la un autobuz si un autoturism dezafectate (achizitionate de societate ca fier vechi) cu posibilitatea propagarii la alte materiale combustibile din incinta societatii comerciale. Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
  Au ars: autobuzul, autoturismul, 5 anvelope si aproximativ 500 de kg de materiale textile.
  Cauza probabila de producere a incendiului este executarea unor suduri fara respectarea normelor de lucru specifice.


  26.06.2020 - Misiune pentru scoaterea unei persoane cazute intr-o rapa, in municipiul Piatra Neamt

  Trei echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa de interventie, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru scoaterea unei persoane cazute intr-o rapa, in municipiul Piatra Neamt (strada Dragos Voda). Militarii au scos din rapa un barbat de aproximativ 70 de ani, constient. Victima a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la UPU Piatra Neamt.


  25.06.2020 - Misiune de cautare persoane ratacite in padure, pe raza comunei Agapia

  Ca urmare a unui apel din jurul orei 23.00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru cautarea a doua persoane ratacite (doi baieti de 19 ani) in padure, pe raza comunei Agapia. Pentru cautarea celor doi tineri au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala pentru stingere, cadre de la IPJ si IJJ, voluntari de la SVSU Agapia si lucratori de la Ocolul Silvic Varatec. Cei doi tineri au fost gasiti de catre o echipa formata din voluntari de la SVSU Agapia si lucratori de la Ocolul Silvic. Persoanele nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.


  25.06.2020 - Misiune de cautare a unei persoane posibil inecata in raul Siret, pe raza comunei Doljesti

  Ca urmare a unui apel din jurul orei 20.43, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru cautarea unei persoane posibil in raul Siret, pe raza localitatii Rotunda, comuna Doljesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala complexa de interventie, un autoturism de serviciu, o barca si o ambulanta SMURD. In sprijin s-a deplasat si un echipaj de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare.
  Persoana (un barbat de aproximativ 34 de ani din comuna Bara) nu a fost gasita.
  Cautarile pe raul Siret continua pana la gasirea persoanei.


  25.06.2020 - Misiune pentru scoaterea unei persoane de sub un copac in comuna Secuieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 11.17, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane de sub un copac cazut in curtea casei sale, in comuna Secuieni.
  Pompierii din cadrul Detasamentului Roman s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM.
  Militarii au scos un barbat de aproximativ 46 de ani ce fusese prins sub un copac cazut. Echipajul de pe ambulanta SMURD TIM a preluat victima, constienta, cu mai multe traumatisme si a transportat-o la CPU Roman.


  24 - 25.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu/rosu

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis catre membrii CJSU si CLSU sase atentionari/avertizari primite de la Administratia Nationala de Meteorologie - Centrul Regional de Meteorologie Moldova si Administratia Nationala ,,Apele Romane".
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis doua mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert.
  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  - evacuare apa din subsolul unui imobil din localitatea Dobreni. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - misiune sablare carosabil pe DN 17B in localitatea Bistricioara. A intervenit Garda nr. II de interventie Poiana Teiului cu si o autospeciala de lucru cu apa si spuma.
  - cadre ale inspectoratului, impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale din localitatile Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Pangarati, Dumbrava Rosie, Piatra Soimului, Candesti, Borlesti (avertizate cu COD ROSU de inundatii) s-au deplasat in teren pentru verificare cursurilor de apa Serviciile voluntare pentru situatii de urgenta au intervenit pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate asfel:
  - SVSU Bicaz Chei a intervenit pentru indepartarea aluviunilor aduse de un torent care ameninta o gospodarie;
  - SVSU Pipirirg a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;


  24.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85 in zona Castelului de Apa

  Ca urmare a unui apel prin 112 din jurul orei 15.52, pompierii romascani au avut o misiune de asigurare a masurilor PSI la un accident rutier produs pe E 85, in zona Castelului de Apa spre Iasi. Din primele informatii este vorba de un accident rutier produs intre un TIR si o autoutilitara de transport marfa.
  In urma accidentului au rezultat doua victime constiente, neincarcerate. Pompierii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD EPA.
  La locul evenimentului s-a deplasat si un echipaj cu medic de la SAJ. O singura victima a fost evaluata de catre echipajul SAJ.


  23 - 24.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu/rosu

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis catre membrii CJSU si CLSU doua atentionari/avertizari primite de la Administratia Nationala de Meteorologie - Centrul Regional de Meteorologie Moldova si Administratia Nationala ,,Apele Romane".
  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  - evacuare apa din 11 curti din localitatea Stanca, comuna Pipirig. A intervenit Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, un autocamion de interventie cu doua motopompe;
  - evacuare apa din trei curti din localitatea Bistricioara, comuna Ceahlau. A intervenit Detasamentul de Pompieri Targu Neamt - Garda II Poiana Teiului cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o motopompa; - evacuare apa din 3 curti, localitatea Dobreni, comuna Dobreni. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu un autoturism de serviciu si o motopompa transportabila.
  - evacuare apa din sase curti, localitatea Oslobeni, comuna Bodesti. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu un autoturism de serviciu si o motopompa transportabila.
  - evacuare apa din patru curti, comuna Pipirig, sat Leghin. S-au deplasat un autocamion de interventie de la ISU Bacau o motopompa transportabila..
  - evacuare apa dintr-o fantana, in localitatea Muncelu, comuna Ion Creanga. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu un autoturism de serviciu si o electropompa;
  - evacuare apa din curti, in localitatea Gheraesti, comuna Gheraesti. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  Pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate au intervenit si pompierii voluntari din cadrul Serviciilor voluntare pentru Situatii de Urgenta, astfel:
  - BMSU Piatra Neamt a intervenit in anexa Valeni si Batca Doamnei din Municipiul Piatra Neamt cu trei buldoexcavatoare, doua autocamioane si 15 lucratori pentru decolmatea podetelor si a rigolelor;
  - SVSU Grumazesti a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Pipirirg a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Petricani a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Bicaz a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru indepartarea aluviunilor aduse pe DJ 155F in localitatea Izvoru Muntelui;
  - SVSU Gheraesti a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Targu Neamt a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Dobreni a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Tarcau a intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatari podete si rigole;


  23.06.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o autoutilitara, in localitatea Petru Voda, comuna Poiana Teiulu

  In jurul orei 15.43, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara, in localitatea Petru Voda, comuna Poiana Teiului.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului. La ajungerea pompierilor incendiul se manifesta la nivelul cabinei autoutilitarei. Conducatorul auto s-a autoevacuat pana la ajungerea pompierilor.
  A ars compartimentul motor si habitaclul in proportie de 90%.Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric. Nu au fost victime.


  23.06.2020 - Misiune de cautare persoana ratacita in comuna Stanita

  Prin apel la 112, in jurul orei 00,05, pompierii romascani au fost solicitati pentru o misiune de cautare a unei persoane ratacite (femeie 64 de ani) in comuna Stanita. Au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru stingere, cadre de la IPJ, voluntari de la SVSU Stanita si lucratori de la Ocolul Silvic. In jurul orei 02.45, persoana a fost gasita. Aceasta nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.


  22 - 23.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu/rosu

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis catre membrii CJSU si CLSU 14 atentionari/avertizari primite de la Administratia Nationala de Meteorologie - Centrul Regional de Meteorologie Moldova si Administratia Nationala ,,Apele Romane".
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al judetului Neamt a transmis patru mesaje de avertizare COD ROSU - prin sistemul Ro-Alert. CJSU si CLSU (Borca, Farcasa si Poiana Teiului) s-au intrunit in sedinta extraordinara, unde s-au stabilit masuri pentru gestionarea situatiilor de urgenta care vor aparea pe timpul CODULUI ROSU.
  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  - evacuare apa din opt fantani, in localitatea Ion Creanga, comuna Ion Creanga. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o electropompa;
  - evacuare apa din trei curti si un beci, in localitatea Dolhesti, comuna Pipirig. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra-Neamt doua autoturisme de serviciu si doua motopompe;
  - evacuare apa din sase curti, in localitatea Stanca, comuna Pipirig. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra-Neamt, doua autoturisme de serviciu si doua motopompe;
  - evacuare apa din opt curti si doua subsoluri de bloc, in municipiul Piatra Neamt. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra-Neamt cu doua autoturisme de serviciu cu apa si spuma, doua autoturisme de serviciu si trei motopompe;
  - evacuare apa din sase curti si patru beciuri in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra-Neamt, doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, un autoturism de serviciu, un autocamion de interventie si patru motopompe;
  - indepartare elemente de constructie instabile din acoperisul unui bloc in municipiul Piatra-Neamt. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra-Neamt, o autospeciala de interventie si salvare la inaltime si un autoturism de serviciu;
  - evacuare bovine surprinse in albia raului Bistrita, pe raza comunei Dumbrava Rosie. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra-Neamt o autospeciala complexa de interventie la incendii, salvare si prim ajutor;
  - evacuare apa dintr-o curte, in localitatea Solca, comuna Oniceni. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu o autospeciala de de lucru cu apa si spuma si o motopompa;
  - deblocare DN17 B pe raza localitatii Poiana Largului, arbori cazuti pe suprafata carosabila, s-a intervenit cu o autospeciala de de lucru cu apa si spuma si un motofierastrau, de la Garda II Poiana Teiului;
  - evacuare apa din 36 gospodarii din localitatea Stanca, comuna Pipirig. A intervenit Detasamentul de Pompieri Targu Neamt si fortele de la ISU Bacau trei autospeciale de lucru cu apa si spuma, un autocamion de interventie, un autoturism de serviciu, cinci motopompe transportabile si o motopompa remorcabila.
  - evacuare apa din curti si beciuri, localitatile Bodesti si Oslobeni, comuna Bodesti. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu un autoturism de serviciu si o motopompa transportabila.
  - apa dintr-o curte, localitatea Tarpesti, comuna Petricani. A intervenit Detasamentul de Pompieri Targu Neamt o autospeciala de lucru cu apa si spuma si motopompa transportabila.
  - evacuare apa din trei curti, localitatea Topolita, comuna Grumazesti. A intervenit Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o motopompa transportabila.
  - evacuare apa din curti si beciuri, localitatea Dobreni, comuna Dobreni. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o motopompa transportabila. Pentru sprijinirea actiunilor de interventie ISU Neamt a primit in sprijin de la ISU Bacau 2 autocamioane de interventie, 3 motopompe transportabile, 2 motopompe remorcabile, 1 motopompa de capacitate marita si 6 subofiteri. Pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate au intervenit si pompierii voluntari din cadrul Serviciilor voluntare pentru Situatii de Urgenta, astfel:
  - misiune inde
  partare aluviuni aduse pe DJ 155F in loc. Izvoru Muntelui. A intervenit SVSU Bicaz cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma.
  - SVSU Alexandru cel Bun a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Pipirirg a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Tasca a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Piatra Neamt a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Targu Neamt a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Dobreni a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Cracaoani a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Baltatesti a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Grumazesti a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Urecheni a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Petricani a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Timisesti a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Raucesti a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Poiana Teiului a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Valea Ursului a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Bicaz a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Oniceni a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Negresti a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Farcasa a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Borca a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Ceahlau a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Grinties a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Tazlau a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Vanatori-Neamt a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Bodesti a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Dochia a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;
  - SVSU Hangu a intervenit pentru evacuare apa din gospodarii si decolmatari podete si rigole;


  21.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Girov
  In data de 21 iunie a.c., in jurul orei 18:22, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe raza localitatii Caciulesti, comuna Girov. Trei echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanta SMURD TIM si o ambulanta SMURD EPA. Pana la sosirea fortelor de interventie, toate persoanele implicate in accident s-au autoevacuat.
  O persoana (unul dintre conducatorii auto) a fost preluata de echipajul de pe ambulanta SMURD TIM si transportata la spital pentru efectuarea de investigatii medicale suplimentare.
  Celelalte persoane implicate in accident nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.
  Pompierii au asigurat masurile PSI si au sablat caile rutiere.


  19 - 20.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu/rosu
  Ca urmare a solicitarilor primite prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina in mai multe localitati pentru evacuarea apei din gospodarii, astfel
  - pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie (un beci) din municipiul Piatra Neamtl a intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o motopompa;
  - pentru evacuarea apei din doua gospodarii (doua beciuri) din localitatea Ruseni, comuna Borlesti. a intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si 1 motopompa;
  - pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie (un beci) in localitatea Sovoaia, comuna Borlesti. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - pentru evacuarea apei din trei gospodarii (doua curti si un beci) in municipiul Roman. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu o autospeciala complexa de prima interventie la incendii, salvare si prim ajutor, un autoturism de serviciu si doua motopompe;
  - pentru evacuarea apei din doua gospodarii (o locuinta si un beci) in localitatea Izvoru, comuna Ion Creanga. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - pentru evacuarea apei din doua gospodarii (doua curti) in localitatea Ion Creanga, comuna Ion Creanga. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o motopompa remorcabila;
  - pentru evacuarea apei din trei gospodarii (trei curti) in orasul Roznov. A intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, un autoturism de serviciu si doua motopompe.
  Misiuni executate de alte institutii:
  - pentru evacuarea apei din gospodarii si decolmatare rigole si canale de scurgere. A intervenit SVSU Roman cu doua autoturisme de serviciu si trei motopompe;
  - pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie in localitatea Ion Creanga, comuna Ion Creanga. A intervenit SVSU Ion Creanga cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie si decolmatare santuri si podete in comuna Sabaoani. A intervenit SVSU Sabaoani cu autospeciala din dotare;
  - pentru evacuarea apei din trei gospodarii in localitatea Rocna, comuna Icusesti. A intervenit SVSU Icusesti cu un autoturism de serviciu si o motopompa;
  - pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie si decolmatare rigole. A intervenit SVSU Negresti cu un buldoexcavator si o motopompa.


  18-19.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efectelor datorate codului portocaliu

  In contextul multiplelor avertizari hidrometeorologice de Cod Portocaliu valabile la nivelul judetului Neamt, in urma ploilor abundente si a scurgerilor de pe versanti, mai multe localitati au fost afectate de inundatii. Ca urmare a solicitarilor primite prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate, pompierii nemteni au intervenit in mai multe situatii:

  - o misiune de evacuare apa din 3 gospodarii (3 curti) si decolmatare 2 podete in municipiul Piatra Neamt la care a intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autospeciala complexa de interventie si doua motopompe.
  - o misiune de evacuare apa din 14 gospodarii (14 curti si 3 beci) din localitatea Caciulesti, comuna Girov. Au intervenit pompieri din cadrul Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu trei autoturisme de serviciu si trei motopompe si pompieri voluntari de la SVSU Girov cu doua motopompe si un buldoexcavator
  - o misiune de evacuare apa dintr-o gospodarie (o curte si o anexa) in loc Borlesti la care a intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, un autoturism de serviciu si doua motopompe.
  - o misiune de indepartare aluviuni de pe carosabil pe DN 17B in localitatea Dreptu, comuna Poiana Teiului. Au intervenit pompieri de la Garda nr. II de interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, lucratori de la SDN Neamt si pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului.
  Pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate, au intervenit si pompierii voluntari, astfel:
  - o misiune de evacuare apa dintr-o gospodarie in orasul Roznov la care a intervenit SVSU Roznov cu autospeciala din dotare.
  - o misiune de evacuare apa din gospodarii si decolmatare santuri si podete in comuna Rediu la care a intervenit SVSU.
  - o misiune de evacuare apa dintr-o gospodarie din localitatea Vadurele, comuna Candesti, unde a intervenit SVSU Candesti cu autospeciala din dotare.  printListeaza articolul