Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN IANUARIE 2023.

  1. 03.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săvinești

  La ora 18:21, pompierii au înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15, în comuna Săvinești. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autospecială a IPJ Neamţ în care se aflau doi polițiști. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD, TIM și EPA).
  Pompierii au acționat pentru scoaterea celor două cadre ale IPJ din autoturism, care au fost preluate și transportate de echipajele SMURD la UPU Piatra Neamț.
  De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor.

  2. 04.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă în comuna Poiana Teiului

  La ora 08:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda II de Intervenție și SVSU Poiana Teiului și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o construcție din lemn (anexă gospodărescă) lipită de locuința P+M, cu posibilitatea propagării la întreaga gospodărie.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: construcția din lemn și bunurile materiale din interiorul acesteia (scule și accesorii pentru prelucrarea lemnului, un generator, un compresor, obiecte de mobilier etc) și s-au deteriorat aproximativ 40 mp din fațada locuinței (acoperită cu polistiren și tencuială decorativă), 3 ferestre, 2 uși și o remorcă.
  Proprietara locuinței, în vârstă de 56 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat de siguranțe fuzibile supradimensionate.

  3. 04.01.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 12:20, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Panaite Donici în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat prin balcon în apartamentul situat la al doilea etaj. În interiorul apartamentului a fost găsită o femeie de 92 de ani fără semne vitale.

  4. 05.01.2023 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane din râul Bistrița în comuna Poiana Teiului

  În jurul orei 14:50, pompierii au fost înștiințați că se observă trupul unei persoane în apele râului Bistrița, în localitatea Săvinești din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SAJ Borca, Garda II de Intervenție și SVSU Poiana Teiului.
  Un bărbat de aproximativ 52 de ani a fost scos din apele râului Bistrița până la sosirea forțelor de intervenție. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare de către membrii echipajului SMURD și SAJ. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

  5. 05.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Botești

  La ora 15:46, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 - DN 2, în comuna Botești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au identificat 4 victime, dintre care una încarcerată. Alte trei persoane, dintre care una în stare de inconștiență, au fost evacuate din autoturisme de către participanții la trafic.
  Echipajele SMURD și SAJ au început imediat manevrele de resuscitare pentru un bărbat de 74 de ani, pasager într-un autoturism. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unuia dintre conducătorii auto, care se afla în stare de inconștiență. După ce a fost scos din autoturism, forțele de intervenție au început manevrele de resuscitare. Din păcate, bărbatul de 54 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.
  O femeie în vârstă de 73 de ani, în stare de semiconstiență, pasageră într-unul dintre autoturisme, a fost preluată și transportată de un echipaj SAJ la CPU Roman.
  Conducătorul celuilalt autoturism, un bărbat de 23 de ani cu mutiple traumatisme, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.
  De asemenea, concomitent cu acțiunile pentru descarcerare și acordare a primului ajutor, au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
  SDN a acționat pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.
  Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulație.

  6. 06.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în comuna Săvinești

  În jurul orei 15:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe, pe strada Tineretului în comuna Săvinești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Roznov.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei garsoniere situate la al doilea etaj, cu degajare mare de fum.
  Până la sosirea forțelor de intervenție o persoană s-a autoevacuat, iar proprietara garsonierei nu se afla în locuință la momentul izbucnirii incendiului.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din interiorul garsonierei a fost evacuată o butelie care prezenta risc de explozie.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat pentru căutarea-salvarea persoanelor ce s-ar fi putut afla în celelalte garsoniere.
  De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din garsoniere și de pe casa scării.
  Au ars bunurile materiale din interiorul garsonierei, iar din cauza temperaturilor ridicate și a fumului s-au deteriorat bunurile din interiorul a două garsoniere și ușile de acces de la 6 garsoniere.
  Amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire (soba) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost persoane evacuate de pompieri și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  7. 07.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în orașul Roznov

  La ora 20:02, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la o casă de pe strada Plopilor în orașul Roznov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei camere, la un dulap, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars dulapul și articole de îmbrăcăminte din interior.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 49 de ani, prezenta o plagă la mâna stângă. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  8. 08.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Dulcești

  La ora 10:51, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Dulcești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Dulcești.
  Incendiul se manifesta în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei (obiecte de mobilier, materiale textile, un televizor și articole de uz casnic).
  Proprietara locuinței în vârstă de 70 de ani a suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon și atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.
  Focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  9. 08.01.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  La ora 15:10, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Garofței, în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat în apartamentul situat la al treilea etaj. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 67 de ani fără semne vitale.

  10. 08.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în comuna Tașca

  La ora 15:42, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în comuna Tașca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la un autoturism ce se afla în afara părții carosabile. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Folosirea intenționată a unei surse de aprindere a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  11. 08.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Trifești

  La ora 23:44, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Trifești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Trifești (un buldoexcavator).
  Două persoane s-au autoevacuat din locuință până la sosirea forțelor de intervenție.
  Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la o casă cu o suprafață de aproximativ 50 mp, cu posibilitatea propagării la o anexă gospodărescă. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din interiorul casei au fost evacuate două butelii.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Proprietara locuinței în vârstă de 75 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
  Pompierii au salvat un cățel care se afla într-o cușcă amplasată în imediata apropiere a casei.

  12. 09.01.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână în comuna Dragomirești

  În jurul orei 17:45, pompierii au fost înștiințați despre faptul că un bărbat a căzut într-o fântână cu apă (aproximativ 0.5 m) situată în localitatea Unghi din comuna Dragomirești. Apelul la 112 a fost efectuat de un bărbat ce trecea prin zonă și a auzit strigătele de ajutor ale victimei.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, pompierii au scos din fântâna cu o adâncime de 5 m și un diametru de 0.5 m un bărbat în vârstă de 66 de ani. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului dar a refuzat transportul la spital.

  13. 11.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gherăești

  La ora 06:48, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în comuna Gherăești. În evenimentul rutier au fost implicate un TIR și un autoturism în care se aflau trei persoane. În autoturism se aflau două persoane, iar în TIR doar conducătorul auto.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele implicate s-au autoevacuat.
  Doi bărbați, în vârstă de 28 și 46 de ani, ocupanți ai autoturismului, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  14. 15.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dumbrava Roșie

  La ora 02:55, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui accident rutier în comuna Dumbrava Roșie. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Echipajul SMURD de la Punctul de lucru Roznov (care se întorcea dintr-o misiune) a intervenit și scos din autoturism un bărbat de 41 de ani. Bărbatul, cu traumatisme la nivelul capului, a fost transportat la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 15.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bodești

  În jurul orei 16:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bodești. Un autoturism în care se aflau patru persoane a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un parapet.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace intervenție de la SVSU Bodești, Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Până la sosirea pompierilor, participanții la trafic au scos cele patru persoane din autoturism.
  Două persoane, un bărbat de 64 de ani (conducatorul auto) și femeie de 66 de ani, au fost preluate de SMURD și transportate la UPU Piatra Neamț.
  O femeie (pasageră în autoturism) se afla în stare gravă și a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ. După ce va fi stabilizată, persoana va fi transportată la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  16. 16.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Poiana Teiului

  La ora 17:37, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU și Garda II de Intervenție Poiana Teiului.
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la peretele unei case pe care era amplasat tabloul electric.
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a acționat cu un stingător. Au ars aproximativ 2 mp din peretele casei (construit din lemn și acoperit cu polistiren și tencuială decorativă).
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  17. 18.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bălțătești

  La ora 13:07, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bălțătești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  În urma impactului produs între cele două autoturisme, o persoană a rămas încarcerată. Pompierii cu echipamentele specifice au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism. Bărbatul în vârstă de 71 de ani, conducătorul unui autoturism, a fost predat unui echipaj de la SAJ pentru a fi transportat la UPU Piatra Neamț.
  Alte trei persoane din celalalt autoturism implicat un avut nevoie de îngrijiri medicale. Două femei au fost preluate de SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Echipajul SMURD a preluat și transportat o femeie de 68 de ani la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru îndepărtarea autoturismelor de pe carosabil și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  18. 18.01.2023 - Misiune de intervenție pentru îndepărtarea unor elemente de construcție c[zute de pe un bloc în orașul Târgu Neamt

  Ca urmare a unei solicitări din jurul orei 15:45, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție ce au căzut pe două autoturisme pe strada Ștefan cel Mare din orașul Târgu Neamt.
  Au fost îndepărtate bucăți de azbest, ce au căzut de pe acoperișul unui bloc de locuințe, de pe autoturisme și partea carosabilă.
  Nu au fost victime.

  19. 18.01.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 10:46, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, au intrat în apartamentul situat la al treilea etaj. În interiorul apartamentului au fost găsite două persoane (un bărbat și o femeie) fără semne vitale.

  20. 19.01.2023 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane blocată într-un lift în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 14:05, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a rămas blocată într-un lift, la un operator economic situat pe strada General Dăscălescu în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au deblocat ușa și au scos din interiorul liftului un bărbat în vârstă de 53 de ani. Acesta a fost asistat de echipajul SMURD la locul evenimentului, ulterior refuzând transportul la spital.

  21. 20.01.2023 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane din râul Moldova în municipiul Roman

  În jurul orei 13:25 pompierii au fost solicitați, prin apel la 112, să intervină pentru degajarea unei persoane din râul Moldova, în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o ambulanță SMURD TIM, un autoturism de serviciu și o barcă.
  Cu ajutorul bărcii, pompierii au scos din apa râului Moldova un bărbat fără semne vitale. Identitatea persoanei va fi stabilită de colegii de la IPJ Neamț.

  22. 24.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Pipirig

  În jurul orei 16:50, pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o casă amplasată în pădure, în localitatea Pluton.
  Accesul autospecialelor de intervenție nu s-a putut realiza, casa aflându-se la o distanță de aproximativ 500 m de drum. Alimentarea cu apă s-a realizat cu ajutorul motopompelor, dintr-un pârâu din apropiere. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul.
  O femeie în vârstă de 38 ani de ani, proprietara locuinței, ce prezenta arsuri la nivelul feței și un traumatism la mâna dreaptă, a fost preluată și transportată de echipajul SMURD la CPU Târgu Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului este modulul greșit de verificare a etanșeității buteliei cu GPL prin utilizarea flăcării deschise. (explozia buteliei).

  23. 25.01.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  La ora 06:12, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Lunca din comuna Vânători Neamț. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp de electricitate.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și Delgaz Grid.
  Ajunși la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că în urma evenimentului rutier stâlpul de electricitate a căzut peste autoturism, iar conducătoarea autoturismului era evacuată. Femeia în vârstă de 33 de ani nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar echipa de la Delgaz Grid a lucrat pentru remedierea defecțiunilor cauzate de accidentul rutier.

  24. 26.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Dochia

  În jurul orei 21:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Dochia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case. Din fericire în interiorul locuinței nu se aflau persoane. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

  25. 27.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Români.

  Două familii din comuna Români au rămas fără acoperiș la casă în plină iarnă

  În jurul orei 08:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă (în care locuiau două familii) în localitatea Goșmani din comuna Români. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Români, Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Buhuși.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în patru camere și la acoperiș, cu posibilitatea propagării la întreaga casă și la anexele gospodărești. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars bunurile materiale din interiorul celor patru camere (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente etc) și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
  Trei persoane (două femei și un bărbat) au suferit atacuri de panică. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  26. 28.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic în comuna Vânători Neamț

  La ora 06:03, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o clădire amplasată în incinta a unui operator economic în comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Vânători Neamț.
  Incendiul se manifesta la acoperișul unei clădiri în care era amplasată centrala termică. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars acoperișul clădirii (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 30 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a unui sistem de încălzire față de materiale combustibile.

  27. 28.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Pâncești

  La ora 09:37, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Pâncești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari și SVSU Pâncești.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că ardea funinginea din interiorul coşului de fum. S-a acționat pentru limitarea și lichidarea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.

  28. 29.01.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în municipiul Roman

  În jurul orei 19:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Luceafărului în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman.
  Incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 10 mp din acoperiș și s-au deteriorat bunurile materiale din interiorul unei camere.
  Proprietara locuinței, în vârstă de 71 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

  29. 30.01.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 12:25, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la o casă situată pe strada Petrodava în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Pompierii au intrat în casă și într-una din camere au găsit un bărbat de 78 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  30. 30.01.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la o casă în comuna Horia

  În jurul orei 10:30, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la o casă situată pe strada Simion Bărnuțiu în comuna Horia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat în casă, unde au găsit o femeie de 76 de ani, căzută într-o cameră în stare de semiconstiență. Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.

  31. 30.01.2023 - Misiune de intervenție pentru îndepărtarea unor țurțuri de pe acoperișul unui bloc în municipiul Piatra Neamț

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime pentru îndepărtarea unor țurțuri ce atârnau la acoperișul unui bloc din strada Progresului din municipiul Piatra-Neamț.

  Compartimentul Informare și relații publice