Exercitiu- producerea unui incendiu produs la Piata Centrala din Municipiul Piatra Neamt

 • In ziua de 17.08.2021, la orele 20.50, prin sistemul B.R.A.U. ,,112" Neamt, dispeceratul unitatii primeste un anunt de la angajatul firmei de paza, despre faptul ca la etajul Pietei Centrale s-a produs un incendiu, semnalizat de centrala de semnalizare. Totodata precizeaza ca a incercat sa localizeze incendiul insa datorita cantitatilor mari de fum nu a reusit.

  Numarul apelurilor de urgenta cresc, numeroase persoane din zona limitrofa obiectivului observand flacara si fumul negru care se ridica.

  Din informatiile primite, exista posibilitatea ca un numar de 3 lucratori care asigurau mentenanta sistemelor interioare, sa fie surprinse in interior. Curentul electric a fost intrerupt, de la panoul central.

  Se primeste urmatoarea informatie:
  ,,Datorita traficului de pe str. Dimitrie Leonida, un conducator auto a pierdut controlul asupra directiei de mers si a cazut cu autoturismul in albia raului Cuejdi. Din primele informatii 4 persoane sunt incarcerate." Participanti:
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt (7 autospeciale pentru stingere, 2 autospeciale de lucru la inaltime, 3 ambulante SMURD (EPA, TIM, ATPVM ) si 3 autoturisme de serviciu cu 56 de cadre militare);
  Inspectoratul de Politie Judetean Neamt;
  Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt;
  Serviciul de ambulanta Judetean Neamt;
  Unitatea de Primiri Urgente Piatra-Neamt
  Directia de Sanatate Publica Neamt
  Inspectoratul de Stat in constructii Neamt
  Agentia pentru Protectia Mediului Neamt
  Serviciul Comisariatul Judetean Neamt, Comisariatul General, Garda Nationala de Mediu
  Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Piatra Neamt S.C. C.M.I. URBAN S.A. Piatra Neamt