Tehnica noua pentru interventie la ISU Neamt

 • Pompierii nemteni au in dotare doua autospeciale pentru stingerea incendiilor la fondul forestier. Aceste doua autospeciale vor fi distribuite la Detasamentul de pompieri din Piatra-Neamt si la Garda II de Interventie Poiana Teiului.

  Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapida a flacarilor si accesul dificil. Pentru astfel de interventii este nevoie de o alocare mare de forte si mijloace.

  In anul 2020 pompierii nemteni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii produse la fondul forestier si la 360 de incendii produse la vegetatia uscata. Autospeciala pentru interventii la incendii de padure este un vehicul de constructie speciala care dispune de instalatii, echipamente si accesorii destinate limitarii si stingerii incendiilor, iar capabilitatile off-road permit interventia in zone greu accesibile.

  Autopompa dispune de tractiune integrala (4x4), o capacitate de a transporta 3.000 litri apa, precum si un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanta de siguranta, fara a expune personalul sau tehnica de interventie. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apa si din surse fara presiune (lacuri, acumulari de apa, rauri, etc.), ceea ce reprezinta un real avantaj mai ales atunci cand interventia are loc in zone greu accesibile, situate la mare distanta de sursele cu presiune (hidranti).

  Prin proiectul european VIZIUNE 2020, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta beneficiaza de finantarea a 30 de autopompe cisterna pentru incendii de padure 3.000 litri. Proiectul ,,VIZIUNE 2020" este finantat in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, prin care 682 de milioane de euro din bani europeni sunt alocati Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.  printListeaza articolul