Exercitiu cu forte si mijloace in teren(EXFT)la Hotel Bradu Durau

 • Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava"al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la o unitate hoteliera din statiunea Durau si aplicarea Planului Rosu de Interventie al judetului Neamt

  In ziua de 22.03.2021, la orele 11.00, prin sistemul 112 Neamt, dispeceratul unitatii primeste un anunt de la un angajat al Hotelului din Durau, despre faptul ca s-a produs un incendiu la o camera de la etajul al treilea, care se poate propaga. Numarul apelurilor de urgenta cresc, numeroase persoane (turisti) observand fumul negru care se ridica din zona Hotelului Bradu.

  Din informatiile primite, un numar de aproximativ 20 persoane s-au autoevacuat pe platoul din partea din fata a cladirii, trei lucratori ai hotelului incearca sa limiteze efectele incendiului cu mijloacele proprii (hidranti interiori) iar un alt lucrator al hotelului efectueaza intreruperea alimentarii cu energie electrica si incearca sa evacueze bunurile din celelalte incaperi, toti punandu-si viata in pericol. Datorita panicii create si a fumului si gazelor emanate de incendiu doi turisti nu s-au putut evacua din camera 303 suferind atacuri de panica si intoxicatie usoara cu fum iar doi lucratori ai hotelului ce interveneau pentru localizarea incendiului s-au intoxicat si au cazut pe holul de la etajul 3.

  Curentul electric a fost intrerupt, iar turistii din statiune se aduna in zona limitrofa hotelului, din curiozitate pentru a urmari evolutia fenomenului, blocand accesul fortelor de interventie, creand pericolul producerii unor alte accidente.

  Prin sistemul ,,112" se primeste urmatoarea informatie de la un turist aflat pe partia de schi: Datorita panicii, doi turisti cazati la hotel, aflati pe partia de schi din statiune, cad, iar unul dintre acestia se accidenteaza prezentand diverse traumatisme. Acesta necesita asistenta medicala si evacuarea de pe partie Participanti:

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt (6 autospeciale pentru stingere, 2 autospeciale de lucru la inaltime, 4 ambulante SMURD (2 EPA, 1 TIM, 1 ATPVM ) si 4 autoturisme de serviciu cu 47 de cadre militare);
  Inspectoratul de Politie Judetean Neamt (2 autospeciale cu 5 persoane);
  Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt (2 autospeciale, 1 ATV si 1 caine cu 7 cadre militare);
  Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt (2 ambulante cu 5 cadre medicale);
  Unitatea de Primiri Urgente Piatra-Neamt (2 cadre medicale);
  Serviciul Public Judetean - Salvamont Neamt (2 autoturisme de teren cu 10 salvamontisti);
  Parcul National Ceahlau (1 autoturism si 4 persoane);
  Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ceahlau (3 voluntari)
  Hotel Bradu Durau (4 salariati)


  printListeaza articolul