printListeaza acest articolul

Actiuni menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor
Adaugat la: 2017-12-08 / Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt au derulat, in fiecare sfarsit de saptamana din perioada 03 – 30 noiembrie a.c., 14 actiuni de verificare la obiective frecventate de un numar mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri si discoteci.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 42 neconformitati, dintre care 4 au fost remediate pe timpul verificarilor. Neregulile constatate in teren au fost sanctionate cu 2 amenzi contraventionale, in cuantum de 3.500 lei si 23 avertismente.

In urma controalelor, nu au fost constatate incalcari grave privind securitatea la incendiu, sens in care nu s-a impus aplicarea sanctiunii complementare de oprire a functionarii.

Verificarile au vizat modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, de catre chiriasi sau de catre administratorii/proprietarii spatiilor. Printre aspectele urmarite pe durata controalelor amintim:

• verificarea modului de asigurare a dotarii cu mijloace tehnice de prima interventie;
• verificarea modului de exploatare a instalatiei electrice de iluminat si a sistemului de incalzire;
• asigurarea conditiilor de evacuare in siguranta a persoanelor;
• existenta autorizatiei de securitate la incendiu;
• reglementarea fumatului si utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfasurat activitati de instruire pe linia prevenirii situatiilor de urgenta cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalitatilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor si asigurarea primei interventii in caz de incendiu.

Pentru perioada urmatoare, IGSU va intensifica actiunile de prevenire si va asigura prezenta echipajelor de interventie la evenimentele de amploare, in care sunt asteptati un numar mare de cetateni, pentru realizarea rapida a unor dispozitive operative in cazul aparitiei unor situatii de urgenta.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.