Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in situatii de urgenta (24-27 decembrie 2015)
Data: 28 12 2015
In ultimele patru zile, (respectiv Ajunul Craciunului si cele trei zile ale Sarbatorii Nasterii Domnului) echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt au executat 132 de misiuni in zona de competenta, dupa cum urmeaza:

8 misiuni pentru stingerea incendiilor

Joi, 24.12.2015, la ora 13:35, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la o anexa gospodareasca in satul Ivanes, comuna Bicaz-Chei. La locul indicat s-au deplasat sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stins incendii si membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Bicaz-Chei. La sosirea pompierilor, incendiul era stins de pompierii-voluntari si de sase localnici. Au ars afumatoarea construita din lemn, un perete din lemn al magaziei, pe o suprafata de aproximativ 5 mp., o usa dubla si o portiune din acoperisul anexei, pe o suprafata de 6 mp. Cauza probabila a incendiului: aparat de gatit improvizat.

Joi, 24.12.2015, la ora 16:02, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu pe un teren viran din municipiul Piatra Neamt, strada Apelor. La locul indicat s-au deplasat trei subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia au ars resturi vegetale (o cantitate de aproximativ 30 kg.), a carui cauza probabila de producere este focul deschis in spatii deschise. Joi, 24.12.2015, la ora 20:53, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din localitatea Dochia. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, constatand ca incendiul se manifesta in podul casei. Pompierii au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia a ars acoperisul casei, construit din astereala de lemn si placi de azbociment, pe o suprafata de aproximativ 15 mp., si au fost deteriorati doi pereti exteriori din chirpici. Cauza probabila a incendiului: burlan metalic amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.

Sambata, 26.12.2015, la ora 12:56, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din satul Almas, comuna Garcina. La locul indicat s-au deplasat sapte subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Pompierii au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia a ars funinginea depusa pe interiorul cosului de fum.

Sambata, 26.12.2015, la ora 13:51, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Piatra Soimului. La locul indicat s-au deplasat zece subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, precum si patru membri ai Serviciului Volunntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Roznov, cu o autospeciala. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat proprietarului, in varsta de 81 de ani, care a suferit arsuri si l-au transportat la spital. Fortele au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia au ars afumatoarea si carnea din aceasta (120 kg.), acoperisul constructiei, pe o suprafata de 24 mp., un mc. de scandura de brad si 200 kg. de cereale. Cauza probabila a incendiului: afumatoare nesupravegheata.

Sambata, 26.12.2015, la ora 22:06, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din satul Betesti, comuna Rediu. La locul indicat s-au deplasat opt subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, precum si doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Roznov. Fotele au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia a ars funinginea depusa pe interiorul cosului de fum.

Duminica, 27.12.2015, la ora 13:20, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la o garsoniera aflata la parterul unui bloc din municipiul Piatra Neamt, strada Ana Ipatescu. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si au lichidat in scurt timp incendiul, in urma caruia au ars o masa plianta din lemn si materialele textile aflate langa aceasta. Cauza probabila a incendiului: scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Duminica, 27.12.2015, la ora 17:40, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca a izbucnit un incendiu la tabloul electric al unui apartament aflat la etajul unu al unui bloc din municipiul Piatra Neamt, strada Mihai Eminescu. La locul indicat s-au deplasat zece subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, constatand ca apartamentul era umplut cu fum. Pompierii au stins incendiul si au evacuat fumul din apartament, folosind un motoventilator. Cauza probabila a incendiului: scurtcircuit produs la tabloul de distributie. Deblocare usa – batran decedat in locuinta

Joi, 24.12.2015, la ora 15:36, Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt a fost anuntat, prin apel la „112”, ca un batran care locuieste intr-un apartament aflat la etajul unu al unui bloc din municipiul Roman, Aleea Revolutiei, nu raspunde la telefon sau la usa. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala, au deschis usa apartamentului, unde batranul, in varsta de 69 de ani, a fost gasit, din nefericire, decedat.

Degajarea corpului unei batrane dintr-o fantana

Vineri, 25.12.2015, la ora 10:26, un barbat a anuntat Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt, prin apel la „112”, ca exista posibilitatea ca mama sa, cu varsta de peste 70 de ani, sa fi cazut in fantana aflata in gospodaria acesteia, in satul Carlig, comuna Dulcesti. La locul indicat s-au deplasat un ofiter si zece subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala, o ambulanta SMURD si un autoturism de serviciu. Un pompier, asigurat de colegi, a coborit si a scos corpul batranei din fantana adanca de peste 20 de metri.

Sablare carosabil

Vineri, 25.12.2015, la ora 18:40, patru subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt s-au deplasat pe Bulevardul Traian din acelasi municipiu si au curatat carosabilul, pe care existau lichide scurse de la autoturismele implicate intr-un accident rutier, precum si elemente din constructia acestora, cu scopul de a putea fi reluata circulatia in conditii de siguranta.

Degajare autoturism dintr-un sens giratoriu

Sambata, 26.12.2015, la ora 02:01, trei subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman s-au deplasat pe Bulevardul Roman Musat din acelasi municipiu si au degajat un autoturism ce ramasese blocat intr-o intersectie cu sens giratoriu, in urma unui accident rutier. Cautarea unui adolescent posibil inecat Sambata, 26.12.2015, la ora 13:39, un politist din comuna Hangu a anuntat ca este posibil ca un adolescent sa se fi inecat in lacul de acumulare Izvorul Muntelui. La locul indicat s-au deplasat opt subofiteri din cadrul Garzii Poiana Teiului cu o autospeciala, o barca pneumatica si o ambulanta SMURD. Pompierii au efectuat cautari pana la ora 18:00 si au reluat operatiunile in ziua urmatoare (intre orele 09:30 si 16:00). Militarii au executat misiunea atat prin cercetarea de pe malurile apei, cat si folosind barca pneumatica, pe o distanta de peste 25 de kilometri.

Misiune de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Sambata, 26.12.2015, la ora 16:48, o femeie in varsta de 29 de ani a anuntat Dispeceratul ISU – Ambulanta Neamt ca a descoperit un element de munitie in satul Poloboc din comuna Rediu, in timp ce aduna frunze din livada aflata in imediata apropiere a locuintei. Echipa pirotehnica a unitatii, formata din doi subofiteri, a ridicat un pistol Mosin Nagant, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii in conditii de siguranta. Militarii au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafata de 100 mp., si nu au descoperit alte elemente de munitie.

118 misiuni SMURD

- 52 de interventii in cazul situatiilor de urgenta cauzate de afectiuni medicale;
- 16 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme cauzate de caderi de la acelasi nivel;
- 14 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme in urma unor agresiuni;
- 7 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme aparute in urma altor situatii decat cele enumerate (traumatisme aparute de cateva zile, plagi taiate sau intepate)
- 4 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor implicate in accidente rutiere (au fost asistate 5 persoane);
- 1 solicitare pentru a interveni in situatia unei persoane care se afla in stare de inconstienta. Apelul a fost inregistrat in ajunul Craciunului, la ora 09:06. Echipajul SMURD de Terapie Intensiva Mobila Roman a efectuat manevre de resuscitare cardio-pulmonara unui barbat in varsta de 80 de ani, din municipiul Roman, strada Ion Nanu, aflat in dormitorul locuintei sale. Dupa 50 de minute, medicul a declarat, din nefericire, decesul batranului.
- 16 misiuni de acordare a primului ajutor calificat unor persoane care au suferit intoxicatii (emanand halena alcoolica), cele mai multe cazute in locuri publice.

In afara situatiilor mentionate, echipajele SMURD s-au mai deplasat la 4 evenimente, fara a interveni, avand in vedere ca persoanele vizate au refuzat asistenta medicala. In doua situatii, echipajele au fost intoarse din drum, deoarece situatia de urgenta a fost inlaturata, iar in alte doua cazuri s-a constatat ca e vorba de alarme false.printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in situatii de urgenta (15 ianuarie 2018)
15 01 2018
Misiune de stingere incendiu

Luni, 15.01.2018, la ora 08:03, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (14 ianuarie 2018)
14 01 2018
Misiuni de stingere incendii autoturisme

Duminica, 14.01.2018, la ora 11:02, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apelu...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (13 ianuarie 2018)
13 01 2018
Misiune degajare autoturism inzapezit

Sâmbata, 13.01.2018, la ora 20:25, un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala complexa de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Piat...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (07 ianuarie 2018)
07 01 2018
Misiune de stingere incendiu de vegetatie uscata

Duminica, 07.01.2018, la ora 16:45, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pent...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (06 ianuarie 2018)
06 01 2018
Sambata, 06.01.2018, la ora 06:09, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendi...
[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2018-01-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

• Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
• Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...Adaugat la: 2017-12-08
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...Adaugat la: 2017-10-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...Adaugat la: 2017-09-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

- Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
- Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...Adaugat la: 2017-09-19
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

- 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 7 interven...Adaugat la: 2017-09-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


Adaugat la: 2017-08-16
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...Adaugat la: 2017-08-10
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...Adaugat la: 2017-07-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


Adaugat la: 2017-07-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

La deschiderea oficiala a concursului...Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...Adaugat la: 2017-07-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


Adaugat la: 2017-07-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

- Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
- Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
- Locul I –...Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...Adaugat la: 2017-06-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

- 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 8 intervent...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...Adaugat la: 2017-06-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

Echipaje liceu:
- Colegiul National ”Gheorg...Adaugat la: 2017-05-25
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


Adaugat la: 2017-05-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

* acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 135 misiuni, astfel:

- 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 7 interventii d...Adaugat la: 2017-05-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Europei, Zilei Independentei si Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial

Pentru România, 9 Mai este o data cu tripla semnificatie, un moment de sarbatoare ce recapituleaza momente istorice importante pentru identitatea nationala si evolutia tarii noastre ca stat european.[.....Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. La competitie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgen...


Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. La competitie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgen...


Adaugat la: 2017-04-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 Mai” la iarba verde.

Pentru ca obiceiul nemtenilor de a sarbatori Ziua Internationala a Muncii si a Tineretului in zonele de agrement sau langa padure sa nu se transforme in evenimente negati...Adaugat la: 2017-04-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna martie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 734de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 23,67 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 22,49% fata de perioada similara din anul ant...


Adaugat la: 2017-04-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
IGSU va desfaSura saptamana viitoare un amplu exercitiu, la nivel national, pentru testarea Si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de inStiintare, avertizare Si alarmare in situatii de protectie civila – PROCIV 2017.

In perioada 18-21 aprilie a.c., in toate unitatile administrativ-teritoriale din tara va fi declanSat mecanismul de inStiintare a autoritatilor privind i...Adaugat la: 2017-03-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

 • In institutii din cadrul Ministerului Afacerilo...Adaugat la: 2017-03-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii februarie 2017, 510 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 118 misiuni, astfel:

- 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 9 interv...Adaugat la: 2017-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie 2017 se implinesc 84 de ani de la emiterea Inaltului Decret Regal nr. 468/28.02.1933 prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apararii Pasive, consfintind aparitia primelor structuri cu atributii de protectie civila in tara noastra. Momentul este un prilej de retrospectiva a activitatilor desfasurate de specialistii protectiei civile care, pe parcursul celor peste trei ... 

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate