Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in situatii de urgenta (05,06,07 iunie 2015)
Data: 07 06 2015
Misiune de prim ajutor calificat

Vineri, 05.06.2015, la ora 16:58, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca un batran a cazut intr-o rigola de scurgere a apei, in municipiul Piatra Neamt, strada 1 Decembrie 1918. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt, cu o autospeciala FRAP si o ambulanta SMURD. Pompierii militari au preluat batranul, care prezenta traumatism cranio-cerebral inchis, din rigola si l-au transportat la spital.

Misiune de prim ajutor calificat

Duminica, 07.06.2015, la ora 11:46, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat de un barbat in varsta de 66 de ani, ce se afla in Padurea Oglinzi la cules afine, ca a descoperit un element de munitie. La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnica, formata din doi subofiteri, si a ridicat o grenada de mana defensiva, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii in conditii de siguranta. Militarii au efectuat verificarea zonei, cu ajutorul detectorului de metale, pe o suprafata de 500 mp., fara a descoperi alte elemente de munitie.

Incendii

Vineri, 05.06.2015, la ora 20:50, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu pe un teren viran din municipiul Roman, strada Vasile Lungu. La locul indicat s-au deplasat patru subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si au stins incendiul, in urma caruia au ars aproximativ 150 de kg. deseuri de hartie si carton. Cauza probabila a incendiului: fumatul in locuri nepermise.

Sambata, 06.06.2015, la ora 01:01, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o groapa de gunoi din orasul Roznov. La locul indicat s-au deplasat sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si doi voluntari cu o autospeciala de stins incendii. Fortele de interventie au stins incendiul dupa operatiuni ce au durat aproape patru ore si jumatate. In urma evenimentului, au ars deseuri, pe o suprafata de 900 mp. Cauza probabila a incendiului: foc deschis in spatii deschise.

Sambata, 06.06.2015, la ora 10:15, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din satul Rediu, comuna Bira. La locul indicat s-au deplasat opt subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala de stins incendii si o ambulanta SMURD. Echipajul de paramedici a acordat primul ajutor calificat proprietarei, in varsta de 45 de ani, care suferise un atac de panica. Pompierii au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia au ars o portiune de acoperis, pe o suprafata de 5 mp. si au decedat 20 de pasari din cauza fumului. Opt pasari au fost salvate. Cauza probabila a incendiului: echipament de iluminat improvizat.

Sambata, 06.06.2015, la ora 11:07, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o ambulanta in municipiul Roman, strada Sperantei. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala de stins incendii. La sosirea pompierilor, incendiul cuprindea compartimentul motor si compartimentul personalului. Pompierii au stins in scurt timp incendiul, fara ca acesta sa ajunga la instalatiile medicale. In urma evenimentului, au ars elementele combustibile din compartimentul motor, bordul, tapiteria scaunelor, aparatura de comunicatii. Cauza probabila a incendiului: conductor electric defect.

Sambata, 06.06.2015, la ora 13:28, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din localitatea Boghicea. La locul indicat s-au deplasat 10 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu doua autospeciale de stins incendii si o ambulanta SMURD si patru voluntari ai comunei Boghicea cu o autospeciala. La sosirea fortelor, incendiul cuprindea bunurile dintr-o camera a casei. Pompierii au stins incendiul in limitele gasite. In urma evenimentului, au ars aparatura electronica, mobilier si articole de imbracaminte. Cauza probabila a incendiului: conductor electric defect.

Sambata, 06.06.2015, la ora 15:24, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din orasul Targu Neamt, strada Unirii. La locul indicat s-au deplasat sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciala de stins incendii si o ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor militari, incendiul cuprindea o portiune din acoperisul casei. Pompierii au stins incendiul in scurt timp in limitele gasite. In urma evenimentului, a ars acoperisul casei, pe o suprafata de 10 mp. Proprietara, in varsta de 70 de ani, care suferise un atac de panica, a fost asistata medical de paramedici si transportata la spital. Cauza probabila a incendiului: cosul de fum.

Sambata, 06.06.2015, la ora 15:25, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din satul Cut, comuna Dumbrava Rosie. La locul indicat s-au deplasat sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de stins incendii si sase voluntari ai comunei Dumbrava Rosie. La sosirea pompierilor militari, incendiul cuprindea casa si era extins la gospodaria vecina. Pompierii au stins in jurul orei 18:00 incendiul, in urma caruia au ars o casa, pe o suprafata de 70 mp., magazia de lemne a vecinului, pe o suprafata de 14 mp., si lemnul de foc depozitat in aceasta, doua grinzi din acoperisul casei vecine si s-au degradat doua usi, izolatia din polistiren, pe o suprafata de aproximativ 35 mp. a casei vecine. Cauza probabila a incendiului: jocul copiilor cu focul.

Sambata, 06.06.2015, la ora 16:41, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la un depozit de furaje din municipiul Piatra Neamt, strada Pastravului. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de stins incendii si o ambulanta SMURD. Pompierii militari au stins in jurul orei 21:00 incendiul, in urma caruia au ars 300 de tone de plante furajere. Cauza probabila a incendiului: jocul copiilor cu focul.

Sambata, 06.06.2015, la ora 20:06, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o bucatarie de vara din orasul Targu Neamt, strada Crizantemei. La locul indicat s-au deplasat noua subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciala de stins incendii si o ambulanta SMURD. In urma incendiului a ars lambriul din PVC de pe tavanul bucatariei, pe o suprafata de aproximativ 20 mp., si s-au degradat obiecte de mobilier si aragazul. Cauza probabila a incendiului: aparat de gatit nesupravegheat. Duminica, 07.06.2015, la ora 15:21, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a cazut un arbore pe un autoturism in municipiul Piatra Neamt, strada Cozla. La locul indicat s-au deplasat patru subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala si au indepartat arborele de pe parbrizul autoturismului. Duminica, 07.06.2015, la ora 16:26, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu de vegetatie in satul Potoci, orasul Bicaz, in apropierea padurii. La locul indicat s-au deplasat noua subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stins incendii si o motopompa transportabila, cinci localnici si trei angajati ai Ocolului Silvic Bicaz. Fortele au stins incendiul, fara ca acesta sa ajunga la padure, in jurul orei 21:30. Cauza probabila a incendiului: focul deschis in spatii deschise. Duminica, 07.06.2015, la ora 18:55, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu de vegetatie in satul Danesti, comuna Girov. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stins incendii si patru voluntari ai comunei Girov. Fortele au stins in jurul orei 21:30 incendiul, in urma caruia au ars patru tone de furaje. Cauza probabila a incendiului: focul deschis in spatii deschise.

Duminica, 07.06.2015, la ora 22:10, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o gospodarie din localitatea Tazlau. La locul indicat s-au deplasat noua subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stins incendii si o ambulanta SMURD si sase voluntari ai comunei Tazlau, cu o autospeciala. Fortele au stins incendiul dupa operatiuni ce au durat aproape o ora si jumatate, fara ca flacarile sa ajunga la casa. In urma evenimentului, au ars magazia de materiale, pe o suprafata de 35 mp., 200 kg. de cereale si trei damigene. Cauza probabila a incendiului: focul deschis in spatii deschise.

Accident rutier cu persoana incarcerata

Luni, 08.06.2015, la ora 10:10, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca un autoturism s-a lovit de un pom aflat pe marginea DN 15, in localitatea Horia. La fata locului s-au depalasat echipajul de descarcerare al Detasamentului de Pompieri Roman si un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta, care au constatat ca soferul era incarcerat, dar constient. Pompierii au scos tanarul, in varsta de 26 de ani care era prins intre bordul masinii si scaun, din autoturism si l-au predat echipajului SAJ, care l-au transportat la spital.


printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in situatii de urgenta (15 ianuarie 2018)
15 01 2018
Misiune de stingere incendiu

Luni, 15.01.2018, la ora 08:03, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (14 ianuarie 2018)
14 01 2018
Misiuni de stingere incendii autoturisme

Duminica, 14.01.2018, la ora 11:02, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apelu...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (13 ianuarie 2018)
13 01 2018
Misiune degajare autoturism inzapezit

Sâmbata, 13.01.2018, la ora 20:25, un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala complexa de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Piat...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (07 ianuarie 2018)
07 01 2018
Misiune de stingere incendiu de vegetatie uscata

Duminica, 07.01.2018, la ora 16:45, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pent...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (06 ianuarie 2018)
06 01 2018
Sambata, 06.01.2018, la ora 06:09, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendi...
[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2018-01-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

• Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
• Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...Adaugat la: 2017-12-08
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...Adaugat la: 2017-10-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...Adaugat la: 2017-09-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

- Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
- Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...Adaugat la: 2017-09-19
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

- 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 7 interven...Adaugat la: 2017-09-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


Adaugat la: 2017-08-16
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...Adaugat la: 2017-08-10
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...Adaugat la: 2017-07-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


Adaugat la: 2017-07-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

La deschiderea oficiala a concursului...Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...Adaugat la: 2017-07-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


Adaugat la: 2017-07-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

- Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
- Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
- Locul I –...Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...Adaugat la: 2017-06-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

- 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 8 intervent...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...Adaugat la: 2017-06-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

Echipaje liceu:
- Colegiul National ”Gheorg...Adaugat la: 2017-05-25
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


Adaugat la: 2017-05-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

* acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 135 misiuni, astfel:

- 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 7 interventii d...Adaugat la: 2017-05-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Europei, Zilei Independentei si Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial

Pentru România, 9 Mai este o data cu tripla semnificatie, un moment de sarbatoare ce recapituleaza momente istorice importante pentru identitatea nationala si evolutia tarii noastre ca stat european.[.....Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. La competitie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgen...


Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. La competitie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgen...


Adaugat la: 2017-04-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 Mai” la iarba verde.

Pentru ca obiceiul nemtenilor de a sarbatori Ziua Internationala a Muncii si a Tineretului in zonele de agrement sau langa padure sa nu se transforme in evenimente negati...Adaugat la: 2017-04-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna martie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 734de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 23,67 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 22,49% fata de perioada similara din anul ant...


Adaugat la: 2017-04-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
IGSU va desfaSura saptamana viitoare un amplu exercitiu, la nivel national, pentru testarea Si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de inStiintare, avertizare Si alarmare in situatii de protectie civila – PROCIV 2017.

In perioada 18-21 aprilie a.c., in toate unitatile administrativ-teritoriale din tara va fi declanSat mecanismul de inStiintare a autoritatilor privind i...Adaugat la: 2017-03-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

 • In institutii din cadrul Ministerului Afacerilo...Adaugat la: 2017-03-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii februarie 2017, 510 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 118 misiuni, astfel:

- 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 9 interv...Adaugat la: 2017-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie 2017 se implinesc 84 de ani de la emiterea Inaltului Decret Regal nr. 468/28.02.1933 prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apararii Pasive, consfintind aparitia primelor structuri cu atributii de protectie civila in tara noastra. Momentul este un prilej de retrospectiva a activitatilor desfasurate de specialistii protectiei civile care, pe parcursul celor peste trei ... 

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate