Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in situatii de urgenta (29 aprilie-04 mai 2015)
Data: 04 05 2015
Cautarea unei persoane

Miercuri, 29.04.2015, in intervalul 09:00 – 18:30, pompierii Detasamentului Roman au efectuat operatiuni de cautare a unui barbat, in aval de podul de pe raul Moldova din localitatea Horia, fara a gasi corpul barbatului.

Incendii

Miercuri, 29.04.2015, la ora 17:52, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din municipiul Piatra Neamt, strada Moldovei. La locul indicat s-au deplasat sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea o saltea si un toc de usa. Militarii au stins in scurt timp incendiul, in limitele gasite. Cauza probabila a incendiului: amplasarea unui resou foarte aproape de materiale combustibile (saltea).

Concursul „Cu viata mea apar viata”

Joi, 30.04.2015, incepand cu ora 10:00, in orasele Targu Neamt, la Colegiul National Stefan cel Mare, si Bicaz, la Scoala nr. 1, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, s-a desfasurat etapa pe zone ale judetului a concursului cu tematica de protectie civila „Cu viata mea apar viata”. Concursul se compune din doua probe, una teoretica si una practica. Echipele care au ocupat podiumul acestei etape vor participa la etapa judeteana a concursului, ce se va desfasura in luna mai.

Dotare cu autoturisme

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a primit ieri, 29.04.2015, in dotare, trei autoturisme din partea Ministerului Afacerilor Interne.

Misiuni de acordare a primului ajutor calificat

In intervalul 30:04 – 04:05 a.c., echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt au executat 70 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta.

Incendii Joi, 30.04.2015, la ora 17:58, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la un grajd, aflat in incinta fostului IAS din comuna Margineni. La locul indicat s-au deplasat 18 pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu patru autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. La fata locului, militarii au constatat ca ardeau furajele amplasate langa una dintre usile grajdului si o portiune de peste 60 % din acoperisul acestuia (o suprafata de aproximativ 500 mp), existand riscul ca incendiul sa se extinda catre furajele aflate in celalalt capat al grajdului, cat si catre constructiile vecine. Pompierii au oprit extinderea incendiului si au actionat pentru stingerea tuturor focarelor existente la nivelul acoperisului, construit din doua randuri de azbociment, intre care se aflau materiale textile si grinzi din lemn. Cauza probabila a incendiului: extinderea de la un foc de curatenie. La actiune au participat si voluntarii comunei Margineni cu o autospeciala de stins incendii.

Vineri, 01.05.2015, la ora 00:07, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din comuna Margineni. La locul indicat s-au deplasat 12 pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. La fata locului, militarii au constatat ca ardea casa si o anexa a acesteia si exista pericolul de a se extinde si catre grajd. Proprietara casei, in varsta de 87 de ani, scoasa din locuinta inainte de sosirea militarilor, prezenta arsuri de gradele II si III la nivelul fetei si al mainilor. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat femeii, pana la sosirea unui echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta, care a preluat persoana si a transportat-o la spital. Cauza probabila a incendiului: aprinderea gresita a unei lampi de iluminat cu gaz.

Vineri, 01.05.2015, la ora 14:02, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o europubela din municipiul Piatra Neamt, strada Aleea Paltinilor. La locul indicat s-au deplasat patru subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Militarii au stins in scurt timp incendiul, in urma caruia a ars europubela. Cauza probabila a incendiului: fumatul in locuri nepermise.

Vineri, 01.05.2015, la ora 20:55, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o fabrica de cherestea din municipiul Roman, strada Energiei. La locul indicat s-au deplasat 20 de pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. La fata locului, militarii au constatat ca ardea o portiune din acoperisul fabricii si partial un utilaj de prelucrare a lemnului. Pompierii au stins incendiul dupa operatiuni ce au durat aproape trei ore. In urma evenimentului, au ars acoperisul fabricii, pe o suprafata de 120 mp., si partial un utilaj. Cauza probabila a incendiului: jar sau scantei purtate de vant de la un cos de fum.

Duminica, 03.05.2015, la ora 00:45, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o gospodarie din satul Adjudeni, comuna Tamaseni. La locul indicat s-au deplasat 13 pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. La fata locului, militarii au constatat ca ardeau anexa si bunurile din interior, existand riscul extinderii catre locuinta. Pompierii au stins incendiul in limitele gasite, dupa operatiuni ce au durat aproape o ora. In urma evenimentului, au ars anexa, pe o suprafata de 30 mp., jumatate de metru liniar de scandura de brad si deseuri textile. Cauza probabila a incendiului: cos de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.

Duminica, 03.05.2015, la ora 11:18, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o gospodarie din satul Rotunda, comuna Doljesti. La locul indicat s-au deplasat sase pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. La fata locului, militarii au constatat ca ardea o portiune din acoperisul unei bucatarii de vara, existand riscul extinderii incendiului catre locuinta. Pompierii au stins in jumatate de ora incendiul, fara ca acesta sa se extinda. In urma evenimentului, au ars anexa, pe o suprafata de 12 mp. Cauza probabila a incendiului: cos de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.

Duminica, 03.05.2015, la ora 12:52, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o gospodarie din localitatea Sabaoani. La locul indicat s-au deplasat 13 pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma. La fata locului, militarii au constatat ca ardeau grajdul si nutreturile de langa acesta, existand riscul extinderii incendiului catre locuinta. Proprietarul, un barbat in varsta de 46 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul fetei si al mainilor si a fost preluat de o ambulanta SAJ. Pompierii au stins in jumatate de ora incendiul, fara ca acesta sa se extinda. In urma evenimentului, au ars grajdul, pe o suprafata de 20 mp., si aproximativ doua tone de coceni si porumb. Cauza probabila a incendiului: jar sau scantei purtate de vant de la un foc in aer liber. La interventie au participat si pompierii voluntari ai comunei Sabaoani.

Misiuni de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodatadin timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Joi, 01.05.2015, la ora 14:06, un barbat a anuntat, prin apel la „112”, ca a descoperit un element de munitie, pe timpul lucrarilor de amenajare a instalatiei de canalizare in curtea sa din satul Cuiejdi, comuna Garcina. La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnica, formata din doi subofiteri, si a ridicat un proiectil exploziv cal. 75 mm. Pe timpul cercetarii zonei, militarii au mai descoperit o lovitura de aruncator cal. 82 mm. Elementele de munitie au fost ridicate, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii in conditii de siguranta.

Sambata, 02.05.2015, la ora 17:08, un barbat din satul Certieni, comuna Bargaoani, a anuntat, prin apel la „112”, ca a descoperit o grenada de mana, la fundatia unei anexe pe care urma sa o scoata din uz. La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnica, formata din doi subofiteri, si a ridicat grenada de mana defensiva, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii in conditii de siguranta.

Cautarea unei persoane

Pompierii Detasamentului Roman au continuat operatiunile de cautare a barbatului care s-a aruncat in raul Moldova in ziua de 27.04 a.c., in zilele de 30.04, 1, 2 si 3.05, in intervalul orar 08:30-20:00. Operatiunile se desfasoara si pe parcursul acestei zilei.

Asigurarea zonei, pentru a preveni o situatie de urgenta

Vineri, 01.05.2015, la ora 09:12, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca un autoturism a lovit o teava de gaz, care s-a desprins din bransament, pe strada Dimitrie Leonida, municipiul Piatra Neamt. La locul indicat s-au deplasat cinci pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Pompierii au asigurat masurile de prevenire a incendiilor, pana la sosirea unei echipe specializate.

Accident rutier

Luni, 04.05.2015, la ora 09:55, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca un autoturism s-a lovit de un cap de pod in satul Ruseni, comuna Borlesti. In urma evenimentului, o persoana a ramas incarcerata si iesea fum din compartimentul motor al autoturismului. La locul indicat s-au deplasat pompierii Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de descarcerare, o ambulanta SMURD si o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta, care se deplasa spre o alta solicitare, a scos femeia, in varsta de 44 de ani, aflata in stop cardio-respirator, din autoturism si a efectuat manevre de resuscitare, pana la sosirea echipajului SMURD cu medic. Echipajul SMURD a constinuat resuscitarea, dupa care medicul a declarat decesul.


Incendii

Luni, 04.05.2015, la ora 17:27, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu de litiera, in padurea din comuna Sagna, satul Lutca. La locul indicat s-au deplasat trei de pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, doi pompieri voluntari ai comunei Sagna si cinci salariati ai Ocolului Silvic Horia. La fata locului, fortele au constatat ca ardea vegetatie uscata, sub forma de focare, pe o suprafata de aproximativ 5000 mp. Fortele participante au lichidat incendiul dupa operatiuni ce au durat aproape o ora, in limitele gasite. Cauza probabila a incendiului: fumatul in locuri nepermise.

Luni, 04.05.2015, la ora 21:48, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu intr-o gradina din municipiul Piatra Neamt, strada Ozana, existand pericolul extinderii catre gospodaria vecina. La locul indicat s-au deplasat trei de pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. La fata locului, pompierii au constatat ca ardeau deseuri textile, din materiale plastice, carton si hartie. Pompierii au stins in mai putin de jumatate de ora incendiul, in urma caruia a ars o cantitate de aproximativ o tona de deseuri. Cauza probabila a incendiului: focul deschis in spatii deschise.

Operatiuni de cautare

Pompierii Detasamentului Roman au continuat operatiunile de cautare a barbatului care s-a aruncat in raul Moldova in ziua de 27.04 a.c., in intervalul orar 08:30-20:00. Operatiunile se desfasoara si pe parcursul acestei zilei. Luni, 04.05.2015, la ora 19:20, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca un barbat a sarit in raul Bistrita de pe un pod din municipiul Piatra Neamt. La locul indicat, s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala si o barca pneumatica si un echipaj SMURD de Terapie Intensiva Mobila. Pompierii au efectuat operatiuni de cautare pana la ora 21:00. Operatiunile se desfasoara si pe parcursul acestei zilei.




printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in situatii de urgenta (15 ianuarie 2018)
15 01 2018
Misiune de stingere incendiu

Luni, 15.01.2018, la ora 08:03, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (14 ianuarie 2018)
14 01 2018
Misiuni de stingere incendii autoturisme

Duminica, 14.01.2018, la ora 11:02, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apelu...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (13 ianuarie 2018)
13 01 2018
Misiune degajare autoturism inzapezit

Sâmbata, 13.01.2018, la ora 20:25, un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala complexa de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Piat...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (07 ianuarie 2018)
07 01 2018
Misiune de stingere incendiu de vegetatie uscata

Duminica, 07.01.2018, la ora 16:45, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pent...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in situatii de urgenta (06 ianuarie 2018)
06 01 2018
Sambata, 06.01.2018, la ora 06:09, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendi...
[citeste tot+]
.................................................................................




 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2018-01-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

• Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
• Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...



Adaugat la: 2017-12-08
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...



Adaugat la: 2017-10-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...



Adaugat la: 2017-09-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

- Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
- Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...



Adaugat la: 2017-09-19
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

- 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 7 interven...



Adaugat la: 2017-09-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...



Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


Adaugat la: 2017-08-16
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...



Adaugat la: 2017-08-10
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...



Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...



Adaugat la: 2017-07-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


Adaugat la: 2017-07-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

La deschiderea oficiala a concursului...



Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...



Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...



Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...



Adaugat la: 2017-07-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


Adaugat la: 2017-07-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...



Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...



Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

- Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
- Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
- Locul I –...



Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...



Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...



Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...



Adaugat la: 2017-06-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

- 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 8 intervent...



Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...



Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...



Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...



Adaugat la: 2017-06-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

Echipaje liceu:
- Colegiul National ”Gheorg...



Adaugat la: 2017-05-25
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


Adaugat la: 2017-05-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

* acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 135 misiuni, astfel:

- 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 7 interventii d...



Adaugat la: 2017-05-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Europei, Zilei Independentei si Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial

Pentru România, 9 Mai este o data cu tripla semnificatie, un moment de sarbatoare ce recapituleaza momente istorice importante pentru identitatea nationala si evolutia tarii noastre ca stat european.[.....



Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. La competitie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgen...


Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. La competitie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgen...


Adaugat la: 2017-04-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 Mai” la iarba verde.

Pentru ca obiceiul nemtenilor de a sarbatori Ziua Internationala a Muncii si a Tineretului in zonele de agrement sau langa padure sa nu se transforme in evenimente negati...



Adaugat la: 2017-04-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna martie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 734de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 23,67 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 22,49% fata de perioada similara din anul ant...


Adaugat la: 2017-04-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
IGSU va desfaSura saptamana viitoare un amplu exercitiu, la nivel national, pentru testarea Si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de inStiintare, avertizare Si alarmare in situatii de protectie civila – PROCIV 2017.

In perioada 18-21 aprilie a.c., in toate unitatile administrativ-teritoriale din tara va fi declanSat mecanismul de inStiintare a autoritatilor privind i...



Adaugat la: 2017-03-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

 • In institutii din cadrul Ministerului Afacerilo...



Adaugat la: 2017-03-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii februarie 2017, 510 misiuni pentru:

• acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 118 misiuni, astfel:

- 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
- 9 interv...



Adaugat la: 2017-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie 2017 se implinesc 84 de ani de la emiterea Inaltului Decret Regal nr. 468/28.02.1933 prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apararii Pasive, consfintind aparitia primelor structuri cu atributii de protectie civila in tara noastra. Momentul este un prilej de retrospectiva a activitatilor desfasurate de specialistii protectiei civile care, pe parcursul celor peste trei ...



 

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate